26 sept. 2023 | 16:15

Cu ce trebuie să stropești mușcatele după ploaie. Așa se vor umple de flori

Diverse
Cu ce trebuie să stropești mușcatele după ploaie. Așa se vor umple de flori
Cum trebuie să le îngrijești ca să fie sănătoase

Dacă te întrebi cu ce să stropești mușcatele după ploaie, trebuie să știi câteva lucruri despre aceste flori delicate și de ce nu este deloc bine să le uzi excesiv sau să aibă parte de multă apă. 

La ce sunt sensibile mușcatele

Mușcatele sunt bine adaptate la vremea caldă și uscată. Cu toate acestea, nu pot suporta deloc să aibă rădăcinile ude. Supraudarea  apare atunci când prea multă apă ajunge în ghiveciul de flori pe o perioadă lungă de timp și nu se scurge. Acest lucru se poate datora ploilor prelungite sau udării excesive. 

Excesul de apă împinge aerul din sol și rădăcinile putrezesc. Poți observa că mușcată ta se îneacă cu apă pentru că apa picură din sol atunci când ridici ghiveciul.

Citește și: Când se bagă mușcatele în casă. Le putrezesc rădăcinile dacă faci această greșeală

Frunzele devin galbene și încep să moară, iar tulpinile florilor și rădăcinile putrezesc. În cazurile severe de supraudare, solul din ghiveci poate începe să miroasă urât. În plus, uneori vei găsi vezicule pe partea de dedesubt a frunzelor.

Cu ce trebuie să stropești mușcatele după ploaie

Ca mușcatele tale să nu sufere, asigură-te că excesul de apă poate să se scurgă adăugând un strat de pietricele de argilă sau argilă expandată în partea de jos a ghiveciului. 

Folosește un sol de înaltă calitate. Este stabil structural, oferă suport plantelor și permite suficient aer să ajungă la rădăcini. Nu utiliza farfurii în care rămâne apă în exces. Udă mușcatele după ce verifici cu degetul dacă au nevoie de apă. Momentul potrivit pentru udare este atunci când solul se simte cald și uscat, dar nu se separă de marginea ghiveciului.

Află și: Când se tund mușcatele. Secretul să înflorească abundent

Poți să amesteci un îngrășământ cu eliberare lentă în sol atunci când plantezi mușcatele. 

Dacă vrei să știi cu ce trebuie să stropești mușcatele după ploaie, atunci trebuie să știi că prima oară trebuie să îndepărtezi părțile unde există inflorescențe acolo unde planta a avut de suferit după ploaie.

Mușcatele sunt plante foarte productive și au nevoie de multe nutrienți pentru a crește viguros și a înflori abundent. Dacă există o lipsă de nutrienți, metabolismul lor se oprește și nu se dezvoltă la potențialul lor maxim.

Udă mușcatele în farfurie, ca să nu băltească apa, pentru că altfel planta va avea de suferi. 

Ce temperaturi au nevoie

Trebuie să fii răbdător cu mușcatele. Deși sunt rezistente, nu le plac temperaturile scăzute.

La mai puțin de 12 grade Celsius, creșterea lor se oprește. Sub 5 grade, nu mai cresc deloc, iar înghețul le poate pune viața în pericol. Odată ce creșterea este paralizată, mușcatele au nevoie de timp pentru a începe să crească din nou. 

Vezi și: Când trebuie să bagi în casă lavanda sau trandafirul. Până la ce temperatură rezistă florile în ghiveci

Poți observa că mușcatelor tale le este frig atunci când încetează să crească. Nu va trebui să le uzi aproape deloc și trebuie să ai mare grijă să eviți să le îneci. Dacă plantele au fost afectate de îngheț, frunzele și florile vor atârna leneș, așa că trebuie să iei măsuri de urgență pentru a salva întreaga plantă.

Ce poți face este să o replantezi, să îi oferi multă lumină, suficientă apă și poate niște îngrășământ special pentru mușcate.

Parteneri
Ce semnificație au florile pe care Dana Budeanu le-a dus la înmormântarea fostei soacre
Redactia.ro
De ce nu ar trebui să ceri niciodată felii de lămâie într-un restaurant. Detaliul neașteptat dezvăluit de o angajată
Click.ro
Suspecții în cazul atentatului cu bombă din Arad au fost identificați după trei ani. Fiica milionarului ucis, principala suspectă
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Replica de milioane pe care Teo Trandafir i-a dat-o Danei Budeanu, după ce stilista a spus despre vedeta TV că 'se îmbracă pilaf'
Unica.ro
Exclusiv. Iosif Rotariu, victima unui fault criminal în Glasgow Rangers - Steaua. „N-am pățit ceva mai dur în carieră”
EVZ.ro
Mădălina Pamfile, noi declarații după ce a fost prinsă băută la volan și încătușată: „M-a deranjat mai mult inconștienta mea”. Ce urmează să se întâmple în cazul fostei asistente TV
Spynews
România, o super-putere a UE. Anunț oficial la Guvern: O șansă istorică, nu o ratăm!
Capital.ro
Ce a comentat Mihai Bendeac despre rochia de mireasă, de 80 de euro, a lui Theo Rose: "Femeia asta...". Reacția lui a stârnit internauții
Avantaje
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Mediaflux
Reacția Danei Badea după ce fostul ei a anunțat că se căsătorește! Acum, Alin a dezvăluit că iubita lui, Sibel, e însărcinată și urmează să mai aibă un copil
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
O creatură marină care arată îngrozitor a băgat spaima în localnici. Ce este vietatea care pare „de pe altă lume”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro