16 feb. 2024 | 22:24

Ce să pui în solul mușcatelor pentru a avea flori tot anul. Secretul grădinarilor experimentați

Diverse
Ce să pui în solul mușcatelor pentru a avea flori tot anul. Secretul grădinarilor experimentați
Vrei să îți cumperi și tu mușcate în primăvara anului 2024? Ce trebuie să pui în solul plantelor, pentru a produce flori tot anul.

Vrei să îți cumperi și tu mușcate în primăvara anului 2024, însă nu îți place ca acestea să se ofilească rapid? Playtech Știri îți explică ce trebuie să pui în solul plantelor, pentru a produce flori pe parcursul întregului an. Produsul cheie pe care să-l așezi regulat în pământ.

Cum faci mușcatele să înflorească tot anul

Mușcatele sunt plante anuale cu flori roșii, roz, violete sau albe și cu frunze rezistente. În mod normal, se plantează sub formă de răsaduri și sunt îngrijite în ghivece, nu direct în grădină. Puse într-un loc însorit și într-un sol bogat, dar bine drenat, pot să înflorească pe parcursul întregului an.

Majoritatea mușcatelor încep să înflorească la mijlocul primăverii și se opresc din acest proces când dă primul îngheț. Înflorirea se poate repeta. Cum trebuie să procedezi însă, pentru ca toate să se mențină sănătoase cât mai mult timp și să înflorească tot anul poți afla în continuare.

Te-ar putea interesa și: Cum menții florile de Ziua Îndrăgostiților proaspete mai mult timp. Truc cu zahăr și monede

Ce trebuie să pui în solul mușcatelor

Unul dintre secretele înfloririi mușcatelor pe parcursul întregului an are de-a face cu solul în care sunt puse plantele. Amestecă solul astfel: turbă brună cu nisip. Compoziția de pământ în cauză va ajuta plantele anuale să producă flori până târziu, în ciuda așteptărilor.

Turba brună cu nisip va împiedica stagnarea apei. Dacă vei adăuga la această compoziție de pământ și argilă expandată sau pietriș în partea inferioară a ghiveciului, își va face efectul și mai bine, plantele putând produce flori în condiții ideale de mediu din acest punct de vedere.

Cât de des să uzi solul plantelor înflorite

Solul mușcatelor nu trebuie udat în mod exagerat, ci doar regulat, astfel încât să beneficieze de hidratare, fără ca rădăcinile să mucegăiască. În funcție de cât de mari sunt temperaturile afară, poți opta pentru udarea mușcatelor zilnic. Foarte important este, de asemenea, să aplici îngrășământ florilor.

Te-ar putea interesa și: Când se plantează bulbii de lalele sau zambile în grădină. Se face mai târziu decât credeai

Ce să pui, regulat, în pământ pentru a o hrăni

Mușcatele ar trebui îngrijite, la capitolul îngrășământ, cu produse care să nu le ardă, fiindcă florile și frunzele lor sunt ceva mai sensibile. Poți să mărunțești o coajă de banană și să o așezi la baza plantei, apoi să o uzi. Funcționează exact ca un îngrășământ, iar efectul său va fi vizibil.

Nu numai că vei observa cum frunzele și florile mușcatelor parcă se vor înviora de la o zi la alta, ci coaja de banană din solul plantelor va avea efect și asupra abundenței florilor. Cu cât îi vor fi furnizați mai mulți nutrienți, cu atât efectul va fi mai intens și, cu siguranță, pe placul tău.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Nemții nu mai sunt harnici. Ei muncesc puțin și se îmbolnăvesc des
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Devine obligatoriu în toată România. Decizia UE impune un permis unic
Capital.ro
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare. Ar putea ieși mai devreme la pensie cu până la 3 ani și jumătate
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro