22 apr. 2024 | 08:42

Când se încălzeşte în România. Valul de frig, ploi şi ninsori a dat vremea peste cap, la final de aprilie

Vremea Meteo
Când se încălzeşte în România. Valul de frig, ploi şi ninsori a dat vremea peste cap, la final de aprilie
Vremea rece se extinde și mâine, 23 aprilie.

Începând de vineri, conform ANM, vremea s-a schimbat în aproape toată țara, iar valorile termice ne duc cu gândul la o toamnă târzie spre iarnă, nu la primăvară. Cu toate astea, meteorologii anunță când se încălzeşte în România, având în vedere că valul de frig, ploi şi ninsori a dat vremea peste cap, la final de aprilie.

Începutul de săptămână sub Cod Galben

În cursul zilei de ieri, când valorile termice au început să scadă drastic în mai toată țara, ANM a emis două avertizări de cod galben valabile până astăzi, la ora 12:00, respectiv 15:00.

Prima avertizare anunța precipitații în toate regiunile țării, anunțând fenomene extreme, precum și intensificări ale vântului pe timpul zilei, dar și pe timpul nopții, inclusiv în această dimineață:

„În intervalul menționat aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp.

Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice. În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.”, anunța ieri ANM.

Valul de frig, ploi şi ninsori a dat vremea peste cap

Din păcate, extrem de neașteptat, ziua de duminică a adus un val de frig, ploi şi ninsori care a dat vremea peste cap în toată țara, iar ANM a mai făcut o precizare, conform căreia „Marți (23 aprilie) ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării”.

Așa cum anunțau specialiștii, în această perioadă am avut parte de iarnă la final de aprilie, mai ales în zonele montane unde a nins aproape ca în decembrie.

ANM precizează când se încălzeşte în România

A doua avertizare de cod galben, emisă tot ieri, precizează schimbări ale vremii inclusiv în zona montană, la peste 1.500 de metri, avertizarea fiind valabilă până astăzi la ora 12:00, la prânz, și anunțând că scad temperaturile:

„La altitudini de peste 1500 m în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.”, mai precizează ANM.

Iar în ceea ce privește perioada următoare, ANM precizează când se încălzeşte în România, și anume începând de miercuri, 24 aprilie, Elena Mateescu fiind cea care a dat aceste vești bune pentru români:

„Începând de miercuri, mai ales în jumătatea sud-estică a țării, vremea se va încălzi și vom putea consemna în Bărăgan și în vestul Dobrogei, valori apropiate de 24 de grade, în timp ce în regiunile intracarpatice, maximele nu vor depăși 14-15 grade.”, anunță Elena Mateescu, director ANM.

Schimbările termice din aceste zile vin ca urmare a efectelor furtunii devastatoare Renata, precum și a unui alt fenomen meteorolgic masiv, El Nino, care și-a făcut simțită prezența pe tot continetul european.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Românii care pot primi bani de la primării. Sumele se ridică până la 3.000 de lei
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro