Când revin elevii la școală. E oficial, anunțul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis

Când revin elevii la școală. E oficial, anunțul de ultimă oră al lui Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, despre redeschiderea scolilor

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre reîntoarcerea elevilor în bănci, din data de 8 februarie, adică din semestrul al doilea.

Când revin elevii la școală

”Am ajuns in unanimitate la o concluzie extrem de importanta. Incepand din semestrul 2, majoritatea scolilor se vor redeschide, in conditiile in care pandomia evlueaza aproximtiv la fel ca in ultimele saptamani. Se revine practic la sistemul descentralizat care tine cont de evolutia pandemiei din fiecare localitate. In semestrul 2 in localitatile care se incadreaza in scenariul verde, toate scolile se redeschid. Pentru localitatile cu scenariul galben, lucrurile se schimba, merg in continuare copiii de gradinita, din ciclul primar, si cei din an terminal. Daca localitatea intra in scenariul rosu, continua sa mearga cei de gradinita si cei din ciclul primar. Atunci cand se ajunge la rata de infectare peste 6, localitatea se carantineaza, iar scoala se face online. Trebuie sa respectam restrictiile. Se schimba evaluarea pentru scoli, insa celelalte masuri raman in vigoare. In data de 2 februarie, inainte de a incepe scoala, vom face impreuna o reevaluare a situatiei, iar decizia finala va fi luata in 2 februarie”, a declarat președintele Klaus Iohannis în urmă cu puțin timp.

Menționăm că astăzi, la Cotroceni, a avut loc o întâlnire pe tema cursurilor scolare, la care președintele Klaus Iohannis a invitat mai mulți reprezentanți ai Guvernului. Întâlnirea a avut loc la ora 16.00. Discuția a vizat situatia unităților de învățământ din România și conditiile în care se vor desfășura cursurile din semestrul al doilea. De asemenea, la Cotroceni au fost invitați premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat, dar și reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică.

Ce se va întâmpla cu Universitățile

Mai mult decât atât, în ce privește redeschiderea universităților, decizia va fi luată de fiecare universitate, a mai susținut președintele Klaus Iohannis.

Anunțul acestei întâlniri de la Palatul Cotroceni a fost anunțată azi printr-un comunicat de presă.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 14 ianuarie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, s-a precizat în comunicatul de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI