Ce mesaj i-a transmis Adrian Năstase lui Klaus Iohannis. Tensiunea este evidentă

Ce mesaj i-a transmis Adrian Năstase lui Klaus Iohannis. Tensiunea este evidentă
Ce i-a transmis Adrian Năstase lui Klaus Iohannis

Miercuri, președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman. În urma acestui fapt, Adrian Năstase a postat un mesaj ironic în acest context.

Ce mesaj i-a transmis Adrian Năstase lui Klaus Iohannis

Într-o postare pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase susține că președintele Klaus Iohannis i-a acordat ambasadorului Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, decorația pe care i-a retras-o lui.

”Dragi prieteni, Iohannis i-a acordat lui Zukerman aceeași decorație pe care mi-a retras-o mie (numărul lor este limitat). Probabil că a pus în balanță șapca pe care i-a procurat-o Zuckerman la Washington și desenele de autostrăzi de miliarde de dolari cu activitatea mea ca ministru de externe (inclusiv contribuțiile legate de primul război în Irak), sau ca premier (contribuțiile în al doilea război din Irak, parteneriatul militar ce a dus la intrarea României în NATO, autostrada Bechtel, etc).

Nu scriu mai mult pentru că vreau să rămân modest! Cred însa că este o situație jenantă pentru Iohannis. Dar și pentru România…

Aștept și părerile voastre”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Adrian Zuckerman decorat cu ”Steaua României”

Potrivit Administrației Prezidențiale, miercuri 13 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a lui Adrian Zuckerman, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

”În semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum și pentru implicarea substanțială în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră și Statele Unite ale Americii”, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce Excelenței Sale Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București”, anunță Administrația Prezidențială.

Ambasadorul Statelor Unite pleacă subit din România

Mandatul de ambasador lui Adrian Zuckerman se încheie brusc după evenimentele din SUA cu privire la insurecția susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitoliului. Încheierea bruscă a mandatului unui ambasador al Statelor Unite în acest mod, este destul de neobișnuită, chiar și în condițiile în care la Casa Albă va veni o nouă administrație.

Luni, Bogdan Aurescu la primit la sediul MAE pe ambasadorul Statelor Unite, în cadrul unei vizite de rămas-bun.

”Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit luni, la sediul MAE, pe ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, în vizită de rămas-bun.

Ministrul Bogdan Aurescu a transmis aprecierea părții române pentru activitatea ambasadorului Zuckerman, pe parcursul mandatului acestuia la București, pentru implicarea dinamică în dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic bilateral”, a transmis luni MAE.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI