Când intră a doua tranşă de tichete sociale 2022. Două milioane de români aşteaptă banii

Când intră a doua tranşă de tichete sociale 2022. Două milioane de români aşteaptă banii
Banii pentru voucherele sociale intra pe 8 septembrie

Când intră a doua tranşă de tichete sociale 2022, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. Peste 2,5 milioane de români aşteaptă banii din cadrul pachetului „Sprijin pentru România”. Mai multe amănunte, în rândurile de mai jos ale articolului.

Când se alimentează cardurile din cadrul pachetului Sprijin pentru România cu încă 250 de lei. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a făcut anunțul

Cea de-a doua tranșă de 250 lei a voucherelor sociale din cadrul pachetului „Sprijin pentru România” va intra pe carduri în data de 8 septembrie, informează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Noua tranșă cuprinde 150.000 de noi beneficiari în plus față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Astfel, cei 150 de mii de noi beneficiari ar fi trebuit să primească cardurile până pe 3 septembrie.

Banii intră pe card pe 8 septembrie

De asemenea, în ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei, bani cu care se poate cumpăra alimente sau mese calde. În cursul acestei săptămâni, reprezentanții Poștei Române se vor asigura că nu mai sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți acasă sau care nu au răspuns avizării.

În cazul în care sunt persoane care nu sunt sigure că se regăsesc pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. În ceea ce privește informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi cerute Poștei Române.

Marcel Boloș, despre distribuirea voucherelor de 250 de lei

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie. Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, spunea ministrul Marcel Boloș.

Magazinele care primesc vouchere, verificate săptămânal

Pe de altă parte, lista actualizată a magazinelor unde pot face cumpărături cei care au tichete sociale a fost completată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Magazinele de unde se pot face cumpărături cu voucherele pentru alimente sunt verificate săptămânal, iar dacă există modificări, MIPE anunţă.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a început, de la la data de 1 iunie, procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”.