Bani de la stat. Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere sociale. Premierul Ciucă tocmai a anunțat

Bani de la stat. Cine sunt românii care vor beneficia de vouchere sociale. Premierul Ciucă tocmai a anunțat
Nicolae Ciuca a anuntat cine va beneficia de vouchere pentru masa calda sau cumparare de alimente

Se dau bani de la stat pentru o anumită categorie de români. Cine sunt persoanele care vor beneficia de voucherele sociale a anunțat chiar premierul Nicolae Ciucă. Ajutoarele vor fi acordate după ce Guvernul va aproba în ședința de luni ordonanţa de urgenţă.

Se dau bani de la stat pentru o categorie de români. Premierul Nicolae Ciucă a spus cine beneficiază

Premierul Nicolae Ciucă a informat că Guvernul României va aproba în ședința de luni ordonanţa de urgenţă pentru acordarea de vouchere românilor care fac parte din categoriile vulnerabile. Astfel, nu mai puțin de 3 milioane de persoane vor beneficia de aceste ajutoare financiare.

„Astăzi, pe ordinea de zi avem două ordonanţe deosebit de importante pentru programul nostru guvernamental. Ambele fac parte din reglementările pe care şi le-a asumat Guvernul pentru punerea în aplicarea a programului Sprijin pentru România şi în felul acesta reuşim să conturăm întreg setul de măsuri pentru ca pachetul să devină funcţional”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.

Cât este suma totală destinată ajutoarelor

Conform premierului, suma necesară pentru acordarea ajutoarelor pentru masă caldă sau pentru cumpărarea de alimente se ridică la 3,1 miliarde de lei, din care jumătate vor proveni din fonduri europene.

„Prima ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta astăzi este cea referitoare la voucherele care vor fi acordate cetăţenilor cu nevoi, în sensul în care pot să beneficieze de masă caldă sau să procure alimente. E vorba de 3 milioane de persoane care vor beneficia de aceste vouchere, o dată la două luni. E o măsură a cărei valoare totală e de aproximativ 3,1 miliarde lei, iar 50%, jumătate din aceşti bani vor proveni din fonduri europene”, a adăugat Nicolae Ciucă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Bani europeni pentru proiecte de investiţii

De asemenea, printr-o altă ordonanță aprobată de Guvern se va aloca o a doua tranşă de 3,5 miliarde lei pentru proiecte de investiţii, banii provenind tot din fonduri europene.

„Cea de-a două ordonanţă de urgenţă este cea prin care continuăm să susţinem proiectele de investiţii. Pratic este o soluţie guvernamentală prin care reuşim ca, la mai puţin de o lună, să venim cu acel sprijin de aproximativ 5,2 miliarde lei. Ordonanţa de urgenţă pe care o aprobăm astăzi se referă la cea de-a doua tranşă, în valoare totală de 3,5 miliarde lei şi acestea sunt fonduri care vin, de asemenea, din fondurile alocate de la UE. E o măsură care aduce beneficii pe termen mediu şi lung şi, de asemenea, apreciem ca fiind foarte importantă pentru că va duce la finalizarea obiectivelor importante de investiţii şi discutăm aici de peste 7.000 de proiecte care îşi vor găsi finalitatea prin această măsură”, a explicat Nicolae Ciucă.