Când apare vaccinul anti-Omicron de la Pfizer. CEO-ul Albert Bourla a făcut marele anunț

Când apare vaccinul anti-Omicron de la Pfizer. CEO-ul Albert Bourla a făcut marele anunț
Pfizer și Moderna au o eficacitate de numai 10% în prevenirea infecției simptomatice de Omicron

Ieri scriam despre declarația lui Albert Bourla referitoare la necesitatea unei a patra doze. Astăzi avem noi vești din partea CEO-ului Pfizer. Acesta a declarat că un vaccin Omicron va fi gata în martie, iar compania produce deja doze. Bourla a spus că obiectivul este de a produce un vaccin care să fie mult mai bun în prevenirea infecției cu varianta Omicron.

Albert Bourla spune că un vaccin Omicron va fi gata în martie

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat luni că un vaccin care vizează varianta Omicron a Covid va fi gata în martie, iar compania a început deja să producă dozele. „Acest vaccin va fi gata în martie. Noi [începem] deja să fabricăm unele dintre aceste cantități cu risc.”, a declarat Bourla la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC.

Albert Bourla a mai spus că vaccinul va viza și celelalte variante care circulă. El a precizat că încă nu este clar dacă este sau nu necesar un vaccin Omicron sau cum va fi folosit. Bourla mai spune că Pfizer va avea câteva doze pregătite, deoarece unele țări doresc ca acesta să fie gata cât mai curând posibil.

„Speranța este că vom obține ceva care va avea o protecție mult, mult mai bună, în special împotriva infecțiilor. Protecția împotriva spitalizărilor și a bolilor grave este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale. Atâta timp cât ai, să zicem, a treia doză.”, a declarat luni Albert Bourla.

Pfizer și Moderna au o eficacitate de numai 10% în prevenirea infecției simptomatice de Omicron

Datele reale din Marea Britanie au arătat că vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficacitate de numai 10% în prevenirea infecției simptomatice de Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză. Datele au fost anunțate, potrivit unui studiu al Agenției de Securitate Sanitară din Marea Britanie. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă în continuare o bună protecție împotriva bolilor grave, a constatat studiul.

Vaccinurile de rapel au o eficacitate de până la 75% în prevenirea infecției simptomatice, potrivit studiului. Dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al Casei Albe, a declarat în decembrie că nu este nevoie de o doză de rapel care să vizeze în mod specific varianta Omicron, deoarece rapelurile actuale funcționează bine împotriva variantei.

CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru CNBC la începutul zilei de luni că firma lucrează la un rapel pentru această toamnă. Vaccinul vizează varianta Omicron și că acesta va intra în curând în testele clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, care pregătesc vaccinarea regulată împotriva virusului.

Albert Bourla a mai spus că nu este clar dacă este nevoie de o a patra doză. Pfizer va efectua experimente pentru a determina dacă este necesară o altă doză.

OMS nu recomandă a patra doză de vaccin

În ultima vreme s-a vehiculat ideea necesității celei de-a patra doze de vaccin. Dar, până la această oră, OMS a declarat că nu recomandă, cel puțin pentru moment, un raple cu a patra doză de vaccin. Săptămâna trecută, același Albert Bourla a declarat că ar putea fi necesară o a patra doză de vaccin.

Declarația vine pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă. „Când vom vedea datele din lumea reală, va determina dacă omicronul este bine acoperit de a treia doză și pentru cât timp. Iar la al doilea punct, cred că vom avea nevoie de o a patra doză”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Până la o analiză reală asupra necesității, Israelul este singurul stat care a pus la dispoziție o a patra doză de vaccin de la Pfizer și BioNTech pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani.

A patra doză se aplică și la persoanele cu un sistem imunitar compromis și lucrătorii din domeniul sănătății. Israelul a descoperit că o a patra doză de vaccin crește de cinci ori anticorpii care protejează împotriva virusului la o săptămână după ce a primit injecția.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI