Când ar putea fi gata doza booster pentru tulpina Omicron de covid. Anunțul Moderna

Când ar putea fi gata doza booster pentru tulpina Omicron de covid. Anunțul Moderna
Cand ar putea fi gata doza booster pentru tulpina Omicron de covid. Anuntul Moderna

Apariția tulpinei Omicron de COVID a îngrijorat o lume întreagă, iar acum producătorii celor mai mari vaccinuri împotriva coronavirusului pregătesc o doză booster care să combată această nouă variantă. Ce veste au dat reprezentanții celor de la Moderna. Toți românii trebuie să știe asta. Anunțul este extrem de important.

Moderna lucrează la o doză booster pentru tulpina Omicron

Tulpina Omicron a virusului COVID este extrem de contagioasă, spun specialiștii, iar în câteva orașe mari din Europa au fost deja depistate câteva cazuri pozitive.

Pentru a combate varianta ce provine din Africa, oficialii Moderna au declarat că ar putea testa o doză de rapel la vaccinul COVID-19 care vizează varianta Omicron.

Însă, se pare că cererea de autorizare va fi făcută, cel mai probabil, în luna martie a anului 2022, conform spuselor lui Stephen Hoge, președintele companiei.

„Am început deja acest program. Ar putea dura câteva luni. Booster-urile specifice Omicron, în mod realist, nu vor fi gata înainte de martie și procesul poate va dura chiar mai mult.”, a declarat oficialul celor de la Moderna.

Mai mult de atât, potrivit celor de la Reuters, patronul firmei Moderna consideră că dozele de rapel cu gene care vizează în mod specific mutațiile din varianta Omicron recent descoperită ar fi cea mai rapidă modalitate de a aborda orice posibilă reducere a eficacității vaccinului.

De asemenea, reprezentantul Moderna a declarat că se lucrează la un vaccin multivalent care să protejeze organismul uman până la patru variante diferite de coronavirus, printre care se numără, binențeles, și Omicron.

„Programul ar putea dura câteva luni!”

Stephen Hoge a completat spunând că firma Moderna ar putea să producă vaccinul împotriva noii tulpini Omicron în același timp în care face testarea, cu scopul de a fi gata de lansare cât mai curând posibil.

„Mutațiile care au condus anterior la cele mai mari scăderi ale eficacității au fost observate la variantele Delta și Beta. Și toate aceste mutații au apărut în Omicron.

Și aici întrebarea este, vom vedea o performanță asemănătoare cu cea în cazul Delta? Vom vedea o performanță asemănătoare cu mutația Beta? Sau vom vedea un multiplu încrucișat între cele două?

Cred că acesta este scenariul care produce cea mai multă îngrijorare. Cred în continuare că vaccinurile existente vor putea măcar să încetinească, dacă nu să oprească complet, varianta Omicron.”, a declarat președintele companiei Moderna, potrivit celor de la Gândul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI