CEO-ul Pfizer, declarație surprinzătoare despre a patra doză de vaccin anti-covid-19

CEO-ul Pfizer, declarație surprinzătoare despre a patra doză de vaccin anti-covid-19
CEO-ul Pfizer și declarațiile despre doza patru de vaccin

Varianta Omicron a ajuns, așa cum era de așteptat, varianta dominantă a acestor zile. În acest context, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că ar putea fi necesară o a patra doză de vaccin. Declarația vine pe fondul îngrijorărilor legate de noua variantă. Bourla a declarat pentru CNBC anterior că o a patra doză ar putea fi necesară la 12 luni de la a treia doză. Dar odată cu apariția variantei Omicron, acest termen ar putea fi devansat.

CEO-ul Pfizer și declarațiile despre doza patru de vaccin

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat miercuri că oamenii ar putea avea nevoie de o a patra doză de vaccin mai devreme decât se așteptau. Cercetările preliminare arată că noua variantă Omicron poate submina anticorpii protectori generați de vaccinul dezvoltat de companie împreună cu BioNTech.

Pfizer și BioNTech au publicat miercuri dimineață rezultatele unui studiu inițial de laborator. Acesta a arătat că o a treia doză este eficientă în combaterea variantei Omicron. Seria inițială de vaccinare cu două doze a scăzut semnificativ în ceea ce privește capacitatea de protecție împotriva noii tulpini. Cu toate acestea, seria de două doze probabil că oferă în continuare protecție împotriva îmbolnăvirii grave cauzate de Omicron, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Bourla a precizat că un studiu preliminar al companiei s-a bazat pe o copie sintetică a variantei, creată în laborator. Același oficial a mai declarat că sunt necesare mai multe date din testele cu virusul real. Aceste rezultate din lumea reală vor fi mai precise și sunt așteptate în următoarele două săptămâni, a precizat CEO-ul Pfizer.

„Când vom vedea datele din lumea reală, va determina dacă omicronul este bine acoperit de a treia doză și pentru cât timp. Iar la al doilea punct, cred că vom avea nevoie de o a patra doză”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla la emisiunea „Squawk Box” de la CNBC.

CEO-ul Pfizer: „Cu varianta Omicron trebuie să așteptăm și să vedem”

CEO-ul Pfizer a preconizat anterior că o a patra doză va fi necesară la 12 luni după a treia doză. „Cu varianta Omicron trebuie să așteptăm și să vedem, deoarece avem foarte puține informații. S-ar putea să avem nevoie de ea mai repede.” a spus Bourla.

Acesta a mai spus că ceea ce este cel mai important acum este să se lanseze a treia doză pentru iarnă. Oficialii din domeniul sănătății publice sunt îngrijorați de o creștere a infecțiilor cu Covid. Motivul îngrijorării este faptul că oamenii se adună mai mult în casă pentru a scăpa de frig.

„O a treia doză va oferi o protecție foarte bună, cred eu. Tratamente precum pilula antivirală orală a Pfizer, Paxlovid, va ajuta la prevenirea spitalizărilor și la controlul Covid în timpul iernii.”, a mai declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla.

Pilula Pfizer va rămâne eficientă împotriva variantei Omicron

Pfizer a depus luna trecută cererea la FDA pentru autorizarea de urgență a pilulei. CEO-ul Pfizer  a declarat miercuri pentru CNBC că va avea rezultatele complete ale studiilor clinice în câteva zile. Se așteaptă ca pilula să demonstreze o reducere de 89% a spitalizărilor și a deceselor, așa cum a făcut-o în datele provizorii de luna trecută.

CEO-ul Pfizer  mai spune că firma a trimis deja pastilele în SUA și poate începe să distribuie produsul luna aceasta. Asta în condițiile în care FDA îl aprobă pentru utilizare în regim de urgență. Președintele Joe Biden a declarat luna trecută că SUA a cumpărat 10 milioane de pastile, livrarea urmând să înceapă până la sfârșitul anului.

Albert Bourla  este încrezător că pilula Pfizer va rămâne eficientă împotriva variantei Omicron. Noul tratament vizează o parte diferită a virusului, o enzimă folosită pentru replicare, care nu este la fel de susceptibilă la mutații. Vaccinurile vizează proteina spike pe care virusul o folosește pentru a invada celulele umane. Proteina spike a suferit mutații repetate pe parcursul pandemiei.

Pfizer și BioNTech pot dezvolta un vaccin care să vizeze în mod specific varianta Omicron până în martie 2022, a mai anunțat CEO-ul Pfizer. Asta în cazul în care acest lucru se va dovedi necesar. El a spus că anticipează că în viitor vor apărea noi variante, iar compania monitorizează pentru a vedea dacă sunt necesare ajustări ale vaccinului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI