Ţara care se pregăteşte deja pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin

Ţara care se pregăteşte deja pentru administrarea celei de-a patra doze de vaccin
A fost prima țară care oferă oficial o a treia doză

În Israel, oficialii îi îndeamnă pe părinți să vaccineze copiii. Tot aici, campania pentru vârstele 5-11 ani are un start lent. Salman Zarka, „țarul coronavirusului” spune că a început deja o nouă rundă de infecții. Ministrul Sănătății din Israel, a declarat că israelienii ar putea fi nevoiți să primească o a patra doză de vaccin. Asta în cazul în care cazurile vor crește din nou. Salman Zarka a avertizat că țara ar putea fi deja martoră la începutul unui al cincilea val de infecție.

Israel, martor la începutul unui al cincilea val de infecție

Sâmbătă, Ministrul Sănătății din Israel, Nitzan Horowitz, a cerut ca țara să înceapă pregătirile pentru a administra a patra doză de vaccin. „Având în vedere că virusul este aici și va continua să fie aici, trebuie să ne pregătim și pentru o a patra injecție„, a declarat Salman Zarka la radioul public Kan.

El nu a precizat când ar putea fi administrate în cele din urmă a patra doză de vaccin. Zarka a mai spus că următoarea injecție ar putea fi modificată pentru a proteja mai bine împotriva noilor variante ale virusului SARS-CoV-2. Oficialul se referea la Omicron, variantă care provoacă COVID-19, ca și tulpina Delta, foarte infecțioasă.

„Aceasta este viața noastră de acum înainte, în valuri. Dacă învățăm lecțiile din cel de-al patrulea val, trebuie să luăm în considerare posibilitatea cu noile variante, cum ar fi cea nouă din America de Sud.

Se pare că la fiecare câteva luni  vom avea nevoie de o nouă injecție. Ar putea fi o dată pe an sau cinci sau șase luni.”, a comentat Zarka, într-un interviu acordat publicației The Times of Israel.

Zarka a spus că se așteaptă ca până la sfârșitul anului sau începutul anului 2022, Israelul să administreze vaccinuri care sunt special adaptate pentru a face față mai bine variantelor.

Prima țară care oferă oficial o a treia doză

Israel este prima țară care oferă oficial o a treia doză de vaccin. A început campania de rapel COVID la 1 august, distribuind-o tuturor celor cu vârsta de peste 60 de ani.

Apoi, a scăzut treptat vârsta de eligibilitate. Au exstins campania săptămâna trecută la toți cei cu vârsta de 12 ani și peste. Toți aveau a doua injecție cu cel puțin cinci luni în urmă.

Începând de vineri, peste 2,5 milioane de israelieni au primit a treia doză. Cu toate acestea, cele mai multe îngrijorări nu au fost legate de adulții triplu-vaccinați. Îngrijorările sunt legate copiii care nu au fost încă vaccinați.

În Israel a început săptămâna aceasta să se administreze vaccinuri copiilor cu vârsta de doar 5 ani. Demersul a fost pe fondul semnelor care indică o creștere a ratelor de infecție în rândul copiilor.

Unii comentatori s-au referit la creșterea actuală a infecțiilor ca fiind „valul copiilor”. „Țarul Coronavirusului”, Salman Zarka, a declarat că el crede că în Israel se află deja într-un nou val de infecții.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI