Multe gospodine știu cum se prepară o ciorbă bună și care sunt ingredientele necesare pentru un preparat delicios. Dar, poate din grabă, sau din alte motive, uneori se mai fac și greșeli. Așa că, ne-am gândit că ar fi bine să știi când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă. Este foarte important acest pas, dar în aceeași măsură este și greșeala care îți strică preparatul.
Cea mai delicioasă și mai bogată ciorbă se făcea în trecut cu ingrediente naturale, și fără chimicale. Bunicile noastre nici măcar nu se gândeau la tehnologie, aruncau mâncarea în cratiță și le chinuiau toată noaptea până când cuptorul se răcea. Acum acest lucru se face altfel, pe aragaz și, uneori, în grabă, din lipsă de timp.
Vezi și: Ciorba din România care este în topul celor mai bune din lume. A fost clasată pe locul 14 mondial
Deși ciorba își are originile sale turcești, pe masa românului nu există zi din săptămână în care să nu se serveească diferite tipuri de ciorbă, de la cea de legume, de roșii, sau de pui. Ciorba a devenit o tradiție culinară românească, iar multe gospodine au dus rețelele spre perfecțiune. Dar se mai și greșește.
Totul se poate rezolva dacă ții cont de anumiți pași în prepararea delicoasei ciorbe, precum momentul când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă ca să iasa așa cum trebuie. Deși gospodinele încearcă să păstreze același gust, pe care îl știm din copilărie, se mai întâmplă uneori să se greșească.
Vezi și: Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o. Greşeala de care multe gospodine nu ţin cont, e periculos
Citește mai departe și vezi de ce este important acest lucru, dar și de ce, de cele mai multe ori, acest aspect poate fi greșeala care îți strică preparatul culinar.
După cum bine știu majoritatea gospodinelor, roșiile sau bulionul de roșii (depinde de preferințe), este unul din ingredientele importante pentru o ciorbă delicioasă.
Dacă ai roșii crescute în grădină, bio, atunci gustul va fi unul extraordinar, pe măsura preferințelor familiei. Același lucru este valabil și pentru bulionul de roșii. Cel făcut în casă va avea întotdeauna alt gust, fiind lipsit de chimicale și aditivii puși în el.
Vezi și: De ce să nu mai lași polonicul în oala cu ciorbă, de fapt. Greșeala majoră a gospodinelor
Dar, există acele momente de grabă, de lipsă de timp, când gospodinele își doresc să facă repede totul, iar din acest motiv se omite acest pas important, și anume când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă.
Și ca să răspundem la întrebare, fie roșiile, fie bulionul nu se adaugă imediat după ce a început să fiarbă totul, ci se adaugă spre final, când preparatul este aproape gata. Motivul este că legumele puse în apa pentru ciorbă se vor fierbe mai greu, astfel pierzându-se din aportul de vitmanie regăsite în legume.
Vezi și: Greșeala pe care o fac gospodinele cu ciorba. Devine periculoasă așa
Acum că ai aflat când adaugi roșiile sau bulionul în ciorbă, nu mai altceva de făcut decât să te apuci de treabă și nu uita, călește legumele înainte de a le băga la fiert. Poftă bună!