Avem un nou motiv de mândrie, de această dată, culinar. O ciorbă din România a ajuns în topul celor mai bune din lume. Preparatul a fost clasat pe locul 14 într-un clasament mondial.
Ciorba radăuțeană, un preparat tradițional originar din zona Rădăuți, județul Suceava, a fost clasată pe locul 14 în clasamentul celor mai bune ciorbe din lume, într-un top alcătuit de Taste Atlas.
Preparatul a primit un scor de 4,6 din 5.
„Ciorba rădăuțeană este o ciorbă tradițională românească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie.
În România, ciorba rădăuteana este deosebit de apreciată pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți vindecătoare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii ”, se arată pe site în descrierea supei.
Potrivit datelor publicate pe site-ul de specialitate, primul loc în clasament este ocupat de tonkotsu ramen (Japonia), urmat de zurek (Polonia) pe locul doi și mercimek çorbası (Turcia) pe locul trei.
Clasamentul include și alte supe românești care au reușit să impresioneze pasionații de mâncare din întreaga lume: ciorba de pui pe locul 86, ciorba de burtă pe locul 70 și ciorba de fasole pe locul 69.
Te-ar putea interesa și: Care este diferența dintre supă și ciorbă, de fapt. Multe gospodine greșesc ingredientele când le prepară
Același site a realizat un alt top, ce dezvăluie care sunt cele mai consumate ciorbe din România. Pe prima poziție este ciorba de fasole. Urmează ciorba de burtă. Aceasta se servește, în mod normal, cu ardei verde iute și o lingură sau două de smântână.
„Este o ciorbă cremoasă, acră, cu aromă de usturoi. Deși este considerată o delicatesă ce nu este pe gustul oricui, este un fel de mâncare surprinzător de simplu.”
Ultimul loc de pe podium este ocupat de ciorba de perișoare. Aceasta este descrisă ca „o ciorbă tradițională acrișoară românească cu chifteluțe făcute dintr-un amestec de carne de porc și orez. Perișoarele sunt fierte alături de ceapă, morcovi, ardei roșu și rădăcină de țelină. Se asezonează cu pătrunjel, leuștean, sare, borș și smântână. Se servește fierbinte, cu ardei iute, ceapă și pâine”.
Te-ar putea interesa și: Ciorba românească pe care francezii se bat. E rețeta celebrului Dorel Vișan și nu e scumpă deloc: „Nu e ușor de făcut!” EXCLUSIV