02 mai 2023 | 09:11

Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o. Greşeala de care multe gospodine nu ţin cont, e periculos

Diverse
Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o. Greşeala de care multe gospodine nu ţin cont, e periculos
Orice gospodină trebuie să știe asta. Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o, de fapt, și când o poți servi.

Ciorba – indiferent de ingredientele pe baza cărora este preparată – este unul dintre felurile de mâncare pe care româncele le gătesc cel mai des în bucătărie. Mulți consumă aproape zilnic acest preparat. Află în rândurile de mai jos cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o, astfel încât să nu îți pui sănătatea în pericol.

De ce ar trebui să consumi des ciorbă

Ciorba este unul dintre felurile de mâncare ce nu lipsesc aproape niciodată de pe mesele românilor. Este foarte ușor și rapid de preparat, iar de obicei rețetele conțin ingrediente sănătoase, precum legume și carne, fierte în apă cu bulion sau alte produse, în funcție de preferințele fiecărei gospodine.

Specialiștii în domeniul nutriției recomandă consumul de ciorbă din numeroase motive. În primul rând, este o sursă excelentă de hidratare, astfel încât poate să asigure necesarul de lichid pentru câteva ore bune. Mai mult decât atât, ciorba este foarte nutritivă și te ajută să crești aportul de vitamine, minerale și fibre trebuitor organismului uman.

În general, ciorba este săracă în calorii, mai ales dacă este gătită cu legume și fără smântână. Bineînțeles, fiecare gospodină are gusturile sale, astfel încât rețeta poate să varieze. Preparatul poate fi pregătit cremos, sub formă vegană sau pe bază de carne de pui, porc sau vită, alături de care se introduc diverse ierburi și condimente.

Însă nu doar produsele folosite la prepararea acestui fel de mâncare sunt importante când vine vorba despre menținerea unei stări de sănătate bune. Multe românce obișnuiesc să gătească ciorbe în cantități mai însemnate, pentru a putea fi consumate mai multe zile consecutive. Știi cât timp sunt bune după ce au fost gătite, de fapt?

Cât timp e bună ciorba după ce ai făcut-o

Cei mai experimentați bucătari au explicat cât timp e bună ciorba după ce a fost gătită, în funcție de ingredientele folosite în procesul de preparare. După termenele menționate mai jos, riscul de dezvoltare a bacteriilor crește în mod semnificativ, ceea ce poate conduce la intoxicații alimentare și alte boli.

Ciorba de legume păstrată la temperaturi scăzute poate fi comestibilă până la 48 de ore. Același fel de mâncare, preparat pe bază de carne de pui, poate fi servit la masă o perioadă mai lungă de timp. În cazul ciorbei de vită, lucrurile stau diferit, putând fi consumată până la 72 de ore după ce a fost gătită.

Te-ar putea interesa și: Ciorba din România care este în topul celor mai bune din lume. A fost clasată pe locul 14 mondial

În altă ordine de idei, supa de ciuperci este bine să fie consumată în ziua în care a fost preparată. Altfel, își va pierde gustul, iar aroma se va înrăutăți. În general, ciorbele acrite cu borș, lămâie sau zarzăre pot să fie servite la masă cu 24 de ore mai mult decât supa de ciuperci, spun cei mai experimentați bucătari.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
De ce a lipsit Ceaușescu la inaugurarea metroului
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro