29 aug. 2024 | 15:20

Blonda lui Putin amenință România. Motivul pentru care rușii sunt furioși: „Klaus Iohannis ne-a calomniat ţara”

Politică
Blonda lui Putin amenință România. Motivul pentru care rușii sunt furioși: „Klaus Iohannis ne-a calomniat ţara”

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au ajuns la cote maxime, alimentate și de recentele luări de poziție a purtătoarei de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova. În același timp, din aceeași luare de poziție reiese că „blonda lui Putin” amenință România, ieșind la iveală și motivul pentru care rușii sunt furioși.

Ziua de 23 august, un act istoric sau o eroare strategică?

Așa cum bine știm de la orele de istorie, ziua de 23 August 1944 a însemnat un moment de cotitură în economia Celui De-al Doilea Război Mondial, cel puțin pentru România.

Aflată într-o situație extrem de grea, cu trupele sovietice ocupând mai mult de jumătate din teritoriile din estul țării, și cu trupele lui Hitler în cealaltă jumătate, România era între ciocan și nicovală, și era forțată să ia o decizie.

Astfel că, pe 23 August 1944, Regele Mihai I, împreună alianța Blocului Național Democrat, îl arestează pe generalul Ion Antonescu, aliat al Germaniei hitleriste, și întoarce armele împotriva armatei germane, luptând alătur de armatele bolșevice.

Deși decizia avea să schimbe total soarta războiului, și rezistența Germaniei pe frontul de Est, în cele din urmă s-a dovedit a fi una din marile geșeli istorice, în opinia unor analiști, iar motivele ulterioare sunt evident. Actul de la 23 August avea să-i aducă pe comuniștii lui Lucrețiu Pătrășcanu, și ulterior detronrea regelui și alinierea la URSS.

Discursul lui Klaus Iohannis, și reacția Moscovei

Anul acesta s-au împlinit 80 de ani de la acest moment istoric, ce avea să fie punctat prin diferite evenimente de comemorare a eroilor Armatei Române, dar și prin discursurile politicienilor, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

În mesajul oficial trimis de președinte se vorbește despre ceea ce a însemnat ziua de 23 August, dar și despre faptul că Pactul Ribbentrop-Molotov a fost „un acord cumplit în urma căruia destinele a milioane de oameni au fost sacrificate pentru interesele unor regimuri criminale”.

Blonda lui Putin amenință România. Motivul pentru care rușii sunt furioși: „Klaus Iohannis ne-a calomniat ţara”

În același discurs, ce avea să genereze reacția extrem de dură a Moscovei, Klaus Iohannis va aminti și de un alt aspect al acelei perioade dramatice din Europa, afirmând că „Politicile naziste și sovietice au condus la Holocaust și genocid, la deportări, la despărțirea familiilor, la foamete și numeroase abuzuri.

Blonda lui Putin amenință România

Pe 28 august, la 5 zile de la aniversare și mesajul trimis de Președintele României, Ambasada Rusiei la București publică un text amplu, în care Maria Zaharova, Blonda lui Putin amenință România, făcând referire la cele declarate de Klaus Iohannis:

„Pe data de 23 august, cu ocazia datei revizioniste anunțate în Uniunea Europeană, „Ziua Europeană de Comemorare a Victimelor nazismului și comunismului”, Președintele României, Klaus Iohannis, ne-a calomniat țara, atribuind Uniunii Sovietice, alături de Germania hitleristă, responsabilitatea pentru izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și – nu vă veți crede – a Holocaustului.

Vorbim de insinuări blasfematoare și deliberat false. Klaus Iohannis și cei care i-au scris acest lucru ar trebui să-și reamintească, în primul rând, „Acordurile de la München” din 1938, care de fapt i-au dat lui Adolf Hitler semnalul de a pune mâna pe Europa, precum și participarea activă a armatei române în anii 1941-1944 în războiul împotriva Uniunii Sovietice de partea Germaniei, genocidul romilor şi evreilor efectuat de statul român.”, declară Maria Zaharova.

Motivul pentru care rușii sunt furioși

Se pare că afirmațiile făcute de Klaus Iohannis, în contextul tensiunilor și-așa extem de ridicate, nu au făcut altceva decât să alimenteze și mai mult modul în care Rusia a știut să reacționeze:

„Din păcate, conducerea actuală a României nu numai că nu încearcă să învețe lecții din trecut, dar se îmbarcă și pe calea alunecoasă a distorsionării istoriei și a reabilitării criminalilor naziști. Acest lucru nu va duce la niciun bine.”, a conchis blonda lui Putin.

Blonda lui Putin amenință România. Motivul pentru care rușii sunt furioși „Klaus Iohannis ne-a calomniat ţara”

De fapt, purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova nu a făcut altceva decât să transmită, din nou, un mesaj de amenințări la adresa statului român, din partea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Netflix pregătește o comedie fantastică: Despre aventurile unui bărbat divorțat. Video
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro