14 dec. 2023 | 13:33

Vladimir Putin ameninţă România în mod direct. Anunţurile făcute de liderul de la Kremlin în prima conferinţă-maraton, de la invadarea Ucrainei

News
Vladimir Putin ameninţă România în mod direct. Anunţurile făcute de liderul de la Kremlin în prima conferinţă-maraton, de la invadarea Ucrainei
Vladimir Putin ameninţă România în mod direct. Anunţurile făcute de liderul de la Kremlin în prima conferinţă-maraton, de la invadarea Ucrainei

Vladimit Putin amenință România în mod direct, în plin război cu Ucraina. Rusia a transmis un mesaj îngrijorător la adresa mai multor state, printre care se numără și țara noastră. Care sunt anunţurile făcute de liderul de la Kremlin în prima conferinţă-maraton de la invadarea Ucrainei.

Putin, mesaj amenințător pentru România

Rusia lansează amenințări directe către România, avertizând cu atacuri iminente, în cazul în care țara depășește limita stabilită de Moscova. Declarația provine de la doi oficiali ruși și survine în contextul unor evenimente publice. Astfel, este un semn că lupta nu va înceta prea curând.

Concret, Rusia avertizează că va declanșa război împotriva României dacă aceasta permite avioanelor F-16 ucrainene să utilizeze bazele aeriene. Se conturează un posibil pretext pentru extinderea conflictului în Ucraina, iar Vladimir Putin pare să caute justificări pentru o escaladare a situației.

În situația în care avioanele F-16, furnizate Ucrainei, vor decola de pe teritoriul României, Rusia interpretează aceasta ca o implicare a țării noastre în conflict și amenință cu măsuri punitive. Purtătoarea de cuvânt al MAE Rusiei, Maria Zaharova, a transmis un mesaj important în acest sens.

„Ținând cont de distrugerea unei părţi semnificative a infrastructurii aerodromurilor de pe teritoriul Ucrainei, există o mare probabilitate că avioanele tactice de luptă F-16 transferate forţelor armate ucrainene de către statele membre NATO vor efectua zboruri din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”, a spus oficialul.

Maria Zaharova a afirmat că avioanele F-16 nu au capacitatea să decoleze de pe teritoriul Ucrainei, susținând că Kievul nu mai dispune de aerodromuri intacte. Potrivit Moscovei, există o probabilitate semnificativă ca avioanele F-16 furnizate de statele NATO să opereze din bazele aeriene din Polonia, Slovacia și România.

Putin susține prima lui conferință-maraton

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va fi prezent joi la un eveniment cu dublă semnificație, marcând prima sa conferință de presă de amploare de la începutul conflictului din Ucraina în februarie 2022. Acest eveniment „2 în 1” îmbină o conferință de presă crucială cu celebrul maraton în care președintele rus răspunde întrebărilor concetățenilor săi.

Citește și: Rusia, cel mai mare eșec de la startul războiului din Ucraina. Putin se va enerva, cu siguranță

Vladimir Putin a început conferința prezentând cifrele economice ale Rusiei, subliniind că nu doar că țara își revine, ci înregistrează chiar o creștere, după impactul semnificativ al sancțiunilor occidentale consecutive invaziei din Ucraina.

Este mândru de toate reușitele armatei sale și nu se simte deloc vinovat de începerea acestui război. Liderul rus a mai subliniat și faptul că este dispus să îmbunătățească relațiile cu Europa și Statele Unite, dar subliniază că Rusia nu a comis nicio greșeală prin invadarea Ucrainei, acuzând în același timp Occidentul că sabotează legăturile cu Rusia.

„Nu noi am stricat relațiile cu Occidentul. Ei au stricat relațiile cu noi și au încercat mereu să ne împingă pe locul doi sau trei, ignorând interesele noastre”, a spus Putin la conferință.

Ce spune Vladimir Putin despre pacea cu Ucraina

Războiul din Ucraina rezistă de aproape doi ani și întreaga lume se întreabă când va lua sfârșit. Ambele state au suferit pagube semnificative atât din punct de vedere material, dar mai ales în rândul populației, o mulțime de oameni murind în această luptă grea.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit joi și despre momentul exact în care războiul instalat în Ucraina va lua sfârșit. Astfel, oficialul săune că pacea este posibilă doar dacă Ucraina este „denazificată” și „demilitarizată”.

Te-ar putea interesa și: Vladimir Putin schimbă cursul războiului din Ucraina?! A inaugurat azi două submarine, alte opt sunt în producție

„Va fi pace atunci când ne vom atinge obiectivele. Acestea nu se schimbă. Vă voi reaminti despre ce am vorbit: de-nazificarea și demilitarizarea Ucrainei, precum și statutul său de neutralitate”, a declarat el în timpul conferinței sale de presă de la Moscova.

El a subliniat că Rusia se simte destul de încrezătoare pentru a avansa în ciuda sancțiunilor economice, a conflictului din Ucraina și a tensiunilor cu Occidentul. Astfel, nu va da înapoi până când nu își va atinge cu adevărat scopul.

Întrebat și despre posibilitatea unei noi mobilizări în Rusia, Putin a declarat că există deja suficienți cetățeni sub arme și recruți voluntari, pregătiți să se alăture, pentru a crește efectivele forțelor armate rusești la 500.000 până la sfârșitul anului.

„De ce avem nevoie de o mobilizare? Nu este nevoie de o mobilizare astăzi”, a explicat președintele.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, este de cu totul altă părere. Acesta consideră că există un „risc real” ca președintele rus Vladimir Putin să nu se oprească după obținerea unei victorii în Ucraina. Acesta a menționat că această posibilitate reprezintă motivul pentru care aliații NATO trebuie să continue să ofere sprijin militar Ucrainei.

„Dacă Putin câștigă în Ucraina, există riscul real ca agresiunea sa să nu se oprească acolo. Sprijinul nostru nu este un act de caritate – este o investiție în securitatea noastră”, a spus el.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
UNGURII, campionii lumii. Diferență de la cer la pământ față de România
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro