Bill Gates, anunț înfiorător. Boala cu care ne vom confrunta, vom fi victime

Bill Gates, anunț înfiorător. Boala cu care ne vom confrunta, vom fi victime
Bill Gates, anunt despre o boala cu care s-ar putea confrunta omenirea

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut un anunț înfiorător legat de o boală cu care se va confrunta omenirea, după încheierea pandemiei de coronavirus. El a mai vorbit, de asemenea, și despre un atac la care oamenii vor fi supuși, explicând cu această ocazie și necesitatea dezvoltării unui sistem de prevenire a acestei noi forme de amenințare asupra vieții umane.

Boala cu care ne vom confrunta, vom fi victime

Bill Gates a transmis recent un mesaj alarmant către liderii mondiali, în contextul pandemiei de coronavirus. El a spus că în viitor omenirea s-ar putea confrunta cu o altă boală cumplită, având în vedere că actele de bioteorism ar putea deveni tot mai frecvente în anii care urmează. Astfel, participarea la conferința COP26 privind climatul, care a avut loc la Glasgow, Bill Gates a vorbit despre o altă problemă ce îngrijorează omenirea.

El a solicitat, de asemenea, guvernelor să acorde fonduri substanțiale pentru cercetare și dezvoltare cu scopul de a preveni viitoarele pandemii și bioterorismul. Prin urmare, formarea unui grup operativ pentru pandemie, în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, ar urma să pregătească omenirea pentru viitoare dezastre precum „atacuri teroriste împotriva variolei”.

Deși cercetările pentru prevenirea bioterorismului și a posibilelor pandemii viitoare pot necesita foarte mulți bani, Bill Gates este de părere că ar putea duce la inovații, iar studiul intens asupra diferiților viruși ar putea să eradicheze gripa și răcelile comune. După o discuție cu președintele Comitetului pentru Sănătate și fostul secretar de Sănătate al Regatului Unit, Jeremy Hunt, Bill Gates a spus că SUA și Marea Britanie ar trebui să cheltuie sume importante pentru cercetare.

„Sper că peste cinci ani pot scrie o carte numită „Suntem pregătiți pentru următoarea pandemie”, însă va fi nevoie de zeci de miliarde pentru cercetare și dezvoltare – SUA și Regatul Unit vor face parte din asta, a spus el, citat de Daily Mail.

„Există epidemii cauzate în mod natural și epidemii cauzate de bioterorism”

De altfel, Bill Gates mai este de părere că este esențială supravegherea „jocurilor cu germeni”, ce ar putea include pregătirea pentru acte de bioterorism, precum atacurile cu variola pe aeroporturi.

Bill Gates a mai spus că sunt necesare mai multe scenarii, precum „jocurile de război”, ce îi ajută pe militari să se antreneze pentru conflicte.

Totodată, fondatorul Microsoft a accentuat posibilitatea atacurilor de bioterorism ce ar putea crea scenarii mult mai sumbre decât cele din prezent.

„Există epidemii cauzate în mod natural și epidemii cauzate de bioterorism care ar putea fi chiar mult mai rele decât ceea ce am experimentat astăzi”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI