Băutura alcoolică pe care trebuie să o pui peste blugi. Ce „magie” se va produce apoi

Băutura alcoolică pe care trebuie să o pui peste blugi. Ce „magie” se va produce apoi
Băutura alcoolică pe care trebuie să o pui peste blugi.

Care este băutura alcoolică pe care trebuie să o pui peste blugi și la ce folosește acest truc inedit. Deși în mod normal hainele se spală după fiecare purtare, experții sunt de părere că regula nu ar trebui aplicată și blugil0r, iar asta pentru materialul s-ar deteriora din cauza deselor spălări.

Băutura alcoolică pe care trebuie să o pui peste blugi

Blugii sunt un articol vestimentar extrem de utilizat, indiferent de anotimp. De fapt, blugii sunt cea mai folosită piesă vestimentară, iar materialul cel mai popular și mai folosit din lume. Dacă nu știai, cuvântul românesc „blugi” reprezintă o abreviere și o adaptare a cuvântului din limba engleză blue-jeans. În Spania, ei se numesc „vaqueros” sau „tejanos”, iar în franceză „jean”, pronunțat.

Ei se pot asorta la orice ținută, sunt în tendințe, deci mereu actuali. Cu toate acestea, experții spun să ne ferim a-i spăla după fiecare purtare, deoarece această acțiune ar deteriora materialul. Este însă oare acest lucru chiar adevărat?

Dacă ai crezut că blugii se spală după fiecare purtare, ei bine specialiștii din domeniu contrazic asta.

„Blugii se spală cât mai puțin posibil sau chiar deloc. Cu cât vei spăla mai des blugii, cu atât ei se vor deteriora mai repede, în special blugii închiși își pierd rapid din culoare‟, a spus Benjamin Talley Smith, designer și specialist în articole vestimentare din denim, pentru „Today‟.

Ideea este sprijinită în mare parte chiar și de Patric Richardson, gazda „The Laundry Guy‟:

„Poți să îți speli blugii după nouă sau zece purtări, pentru mine acest interval de timp este ideal‟, a mărturisit el.

Ce recomandă specialiștii

Însă la curățarea blugilor, specialistul recomandă utilizarea unui ciclu scurt de spălare al mașinii de spălat, precum și folosirea apei, la o temperatură de 40 de grade C.

„Apa ușor călduță va activa detergentul‟, a informat specialistul.

În plus, se recomandă uscarea blugilor, la o temperatură scăzută. Chiar și așa, dacă hainele tale sunt vizibil murdare, nu se poate amâna spălarea lor.

Se folosește un detergent special, în funcție de culoarea blugilor și se pun în mașina de spălat, la ciclu rapid. Specialiștii dau și un truc cu vodcă. Dacă din greșeală ai scăpat mâncare pe blugi, poți pulveriza puțină vodcă pe ei.

„Vodca îndepărtează orice miros, dar mai ales este un puternic antibacterian‟, a spus Patric Richardson. Specialistul a mai declarat că practică este folosită de către costumierii teatrelor de pe Broadway.