13 apr. 2024 | 11:42

Avertismentul unui istoric român: „Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris”

Știri generale
Avertismentul unui istoric român:
Foto: Profimedia

Oare declarațiile recente ale liderului de la Kremlin au dezvăluit adevăratele sale intenții, planul pe care vrea să îl îndeplinească în noul mandat abia câștigat în fruntea Rusiei? Un istoric român avertizează clar: Vladimir Putin va ataca un stat NATO. Ce ar putea să se întâmple în viitorul nu foarte îndepărtat.

Istoric român, despre posibilitatea ca Rusia să atace și alte țări europene

Ultimii doi ani au schimbat viața în Europa, teama războiului și atacurilor nucleare devenind reală, oamenii înțelegând că viitorul continentului poate sta sub semnul confruntărilor militare.

În condițiile în care luptele din Ucraina continuă, tot mai mulți se întreabă ce va urma, dacă Rusia va extinde zonele de conflict, atacând și alte țări, provocând un răspuns din partea NATO.

„Ne-a spus în noaptea „alegerilor” că el vrea frontierele”

Istoricul Armand Goșu, expert în istoria politică a Rusiei, spune că este convins că Vladimir Putin va ataca un stat NATO, liderul și-ar fi dezvăluit adevăratul plan în timpul unui discurs recent.

“(Putin) ne-a spus în noaptea „alegerilor” că el vrea frontierele, nu ale URSS-ului, ci ale Imperiului Rus. Păi în 1914 nu exista nicio Polonie, nu existau nici țările baltice, nu exista nici Kazahstanul.

Atunci, proiecția de putere a lui Putin pe acest mandat de șase ani de președinte înseamnă înghițirea unor țări, înseamnă războaie cu câteva țări și dispariția unor vecini de pe hartă”, a declarat istoricul, potrivit Știrile PRO TV.

Te-ar putea interesa și: Ruşii testează arme nucleare? Specialiştii, îngrijoraţi de ceea ce ar putea face Vladimir Putin

„Vladimir Putin va ataca un stat NATO, absolut”

Acesta a mai punctat că „Putin de ani mulți vrea să testeze NATO” și că ar face-o deja, cu dronele prăbușite pe teritoriile statelor membre, numind ce se întâmplă acum „un fel de  prefață”.

“Va ataca un stat NATO, absolut. Va ataca hibrid. Foarte simplu. Deci Putin va testa NATO nu prin drone, nu prin avioane, bombițe care pică… Nu, Putin va ataca un stat NATO. Hibrid sau cum îl va ataca, dar n-am nicio îndoială. Vă dau în scris.

Nimeni nu știe, depinde foarte mult de ce se întâmplă acum pe front. Dacă lucrurile vor merge bine pentru el pe front. Dacă Occidentul chiar va abandona Ucraina, s-ar putea să se întâmple surprinzător de repede”, a spus Armand Goșu.

Istoricul nu crede că România ar fi atacată direct, ținând cont de faptul că țara noastră nu a fost niciodată parte din Imperiul Rus.

„Asta nu înseamnă că România va fi atacată direct. Asta înseamnă că una din țările baltice va fi atacată, sau Polonia.

Avantajul României, cu graniță până la Prut, este că ea nu a fost niciodată parte a Imperiului Rus. Iar Putin ne spune: vrea URSS, vrea vechile granițe ale Imperiului Rus. Slavă Domnului, România a fost în afara Imperiului Rus, mai puțin partea locuită de români din Republica Moldova, care, sigur, include și teritorii care sunt astăzi la Ucraina”, a explicat istoricul.

Te-ar putea interesa și: Vladimir Putin, și mai puternic în Rusia! Ce se va întâmpla pe 7 mai 2024, la Moscova

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut. Înainte era un om bogat
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Vanghelie râde de bucătarul Piedone: Peste patru ani o să candideze la Sectorul 2
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Capital.ro
Prețul unui kilogram de nucă în Piața Obor din București, înainte de Paște
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Ce e INTERZIS să facă în MARȚEA MARE din Săptămâna Patimilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro