30 apr. 2024 | 09:07

Cutremur neobișnuit în urmă cu puțin timp. S-a simțit în mai multe orașe din România

News
Cutremur neobișnuit în urmă cu puțin timp. S-a simțit în mai multe orașe din România
Cutremur neobișnuit, în urmă cu puțin timp

Un nou cutremur a fost înregistrat, marți, 30 aprilie 2024, la primele ore ale dimineții. Primele informații despre seism au fost anunțate de specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Ce magnitudine a avut și unde s-a produs.

Cutremur neobișnuit, marți dimineață

Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului au anunțat că un nou cutremur s-a produs marți, 30 aprilie 2024, la primele ore ale dimineții.

Potrivit seismologilor, la ora 08:42:05 (ora locală a României), un seism de magnitudinea ml a fost înregistrat în Serbia, la granița cu țara noastră, o zonă atipică pentru astfel de evenimente, fiind încadrat în categoria cutremurelor medii. Conform informațiilor transmise de INCDFP, s-a produs la o adâncime de 15 kilometri.

În ce orașe din România s-a simțit

Seismul s-a simțit în mai multe orașe din România, precum Drobeta-Turnu Severin, Reșița sau Târgu Jiu.

„În ziua de 30 Aprilie 2024, la ora 08:42:05 (ora locală a României), s-a produs în SERBIA, GRANITA CU ROMANIA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 15.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km V de Drobeta-Turnu Severin, 82km NV de Vidin, 82km SE de Resita, 86km SV de Targu Jiu”, a transmis INCDFP.

Cu doar două ore înainte, un alt cutremur a fost înregistrat în Creta, Grecia. Acel seism s-a produs la ora 06:43:56 (ora locală a României), tot la o adâncime de 15 kilometri. A fost însă înscris în categoria evenimentelor seismice slabe, având o intensitate de 3,6.

„În ziua de 30 Aprilie 2024 la ora 06:43:56 (ora locală a României) s-a produs în CRETE, GREECE un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 15.0km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 90km SV de Chania.”

Te-ar putea interesa și: Cutremure şi bubuituri puternice, în România. Localnicii s-au panicat imediat, ce ar putea însemna zgomotele

Seism în Gorj, în ziua de Florii

În România, cel mai recent cutremur a fost notat de aparatele seismologilor pe 28 aprilie, în județul Gorj. Seismul a fost unul slab, cu o magnitudine de 2,5, producându-se la  o adâncime de 11,7 kilometri.

„În ziua de 28 Aprilie 2024 la ora 20:02:26 (ora locală a României) s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 11.7km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Targu Jiu, 65km NE de Drobeta-Turnu Severin, 71km S de Hunedoara, 85km S de Deva, 97km E de Resita, 99km V de Ramnicu Valcea”, au precizat specialiștii.

Te-ar putea interesa și: Gheorghe Mărmureanu, despre un nou seism puternic în România. Când ar avea loc şi ce nu trebuie să faci în cazul unui astfel de cutremur: „Panica vă pune viața în pericol!” EXCLUSIV

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro