27 ian. 2023 | 08:18

Avertismentul teribil al unui diplomat rus aflat în exil pentru statele NATO. În ce mare pericol se vor afla după trimiterea tancurilor occidentale

Știri generale
Avertismentul teribil al unui diplomat rus aflat în exil pentru statele NATO. În ce mare pericol se vor afla după trimiterea tancurilor occidentale
Vladimir Putin, lider rus

Occidentul este zguduit de un nou avertisment lansat de Boris Bondarev, un diplomat cu 20 de ani de experiență, care și-a dat demisia de la misiunea diplomatică a Rusiei la ONU, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina. Diplomatul lucra ca expert în controlul armelor și a ales să plece în Elveția, acolo unde a primit azil politic.

Dezvăluirile înfricoșătoare ale unui fost apropiat al lui Putin

Odată cu invadarea Ucrainei și exercitarea tuturor agresiunilor asupra armatei, dar mai ales a civililor, mulți apropiați sau angajați care lucrau pentru Vladimir Putin au ales să se retragă din „joc”, ca semn de revoltă împotriva unor violențe nefondate.

Acesta este și cazul fostului diplomat Boros Bondarev, în vârstă de 42 de ani, care a ales să privească acest conflict armat sângeros de la distanță, punându-și speranțele într-o victorie meritată a Ucrainei. Într-o scrisoare publicată de Daily Mail, fostul diplomat face dezvăluiri neașteptate legate de posibilele planuri ale lui Putin în Ucraina, dar avertizează în același timp de răzbunarea de care este capabil liderul rus, în contextul în care Occidentul se alătură Ucrainei și devine dușman al Rusiei.

Acesta a atras atenția asupra nesiguranței în care Europa se află, atâta timp cât Putin se află la putere, astfel că el îi încurajează pe cei aflați în război să continue până când vor învinge teroarea actuală.

„Văd cât de deliranți sunt Putin și acoliții săi și cum continuă să creadă, în ciuda a tot [ce se întâmplă], că Occidentul este prea slab pentru a rezista agresiunii lor.

Dar adevărul este că, atâta timp cât Putin rămâne la putere, Europa nu va fi niciodată în siguranță în fața amenințării Rusiei, a terorismului susținut de stat sau a spectrului de anihilare nucleară pe care îl reprezintă. De aceea lupta trebuie să continue”, se arată în scrisoarea lui Boros Bondarev.

„Utilizarea lor ar fi de neconceput pentru voi”

Fostul diplomat rus, aflat acum în exil, avertizează asupra arsenalului nuclear de care dispune Rusia și pe care Vladimir Putin l-ar putea folosi împotriva statelor NATO, aliate Ucrainei. Acesta amintește statele care și-au pus în pericol securitatea, anunțând livrarea de tancuri către țara invadată.

„Putin are în arsenalul său mii de arme nucleare strategice și cu rază lungă de acțiune. Utilizarea lor ar putea fi de neconceput pentru voi- dar nu și pentru el și acoliții săi.

Acest arsenal devastator amenință toate națiunile NATO, în special SUA, care a furnizat mai multe provizii președintelui Zelenski de la Kiev decât orice alt aliat.
Germania, acceptând săptămâna aceasta să trimită 14 tancuri Leopard 2 (oglindind cele 14 Challengers trimise de Regatul Unit), a făcut un pas curajos și irevocabil.”, a adăugat acesta.

Diplomatul rus a vorbit în calitate de expert în controlul armelor despre necesitatea reală a unui număr semnificativ de tancuri, care ar putea duce la o victorie a Ucrainei. Boros Bondarev avertizeză cu privire la capacitatea lui Putin de a mobiliza un număr nelimitat de recruși pe care să-I folosească drept carne de tun, însă menționează că numărul lor nu trebuie să intimideze adevăratele armate, pregătite să lupte în astfel de conflicte militare.

„Este un gest îndrăzneț. Doar că Zelenski a spus clar că câteva zeci de tancuri nu vor fi suficiente. Are nevoie de cel puțin 300. Occidentul are capacitatea de a le furniza și trebuie să o facă fără ezitare.

De ce? Pentru că acesta nu este un război modest. Putin poate mobiliza un număr aproape nelimitat de recruți pentru a fi carne de tun.

Totuși, cu toate că el se va dispensa de un număr imens de vieți ale altor bărbați, nu este același lucru ca o armată”, a menționat diplomatul.

„Ucraina nu își poate permite astfel de întârzieri dacă vrea să câștige”

În continuare, diplomatul povestește despre cum au fost crezute promisiunile Rusiei cu privire la durata limitată a „operațiunii militare”, însă totul s-a dovedit a fi o minciună. Acesta dezvăluie, de asemenea, cum rușii au ubestimat puterea americanilor și a europenilor, neanticipând o astfel de alianță împotriva Rusiei.

Deși Boros Bondarev crede și speră într-o victorie a Ucrainei, acesta atrage atenția Occidentului să nu subestimeze planurile Rusiei din următoarea perioadă, deoarece aceasta pregătește o defensive devastatoare care ar putea da peste cap toate planurile lente ale Occidentului.

„Când a fost declanșată invazia, la începutul anului trecut, lumea a supraestimat puterea Rusiei. Mai mulți colegi de-ai mei de la Misiunea Rusiei la Biroul ONU de la Geneva au crezut afirmațiile absurde ale generalilor lui Putin, potrivit cărora «operațiunea militară specială» se va încheia în cel mult 96 de ore.

«Acum Occidentul va lua aminte», au comentat ei cu satisfacție. «Americanii sunt lași și europenii sunt slabi. Ei nu îndrăznesc să ni se opună».
Asta s-a dovedit a fi o iluzie. Ucraina a fost curajoasă și sfidătoare, iar mulți lideri occidentali, cu Boris Johnson în frunte, și-au demonstrat rapid hotărârea.

Dar acum, în pofida ultimelor oferte militare, acea determinare timpurie devine complăcere. În loc să elibereze sprijin, chiar și Marea Britanie este reticentă în a angaja toată asistența de care Kievul are nevoie. Germania a ezitat săptămâni întregi înainte de a se decide să trimită tancurile sale Leopard.

Ucraina nu își poate permite astfel de întârzieri dacă vrea să câștige. Deocamdată, ea sfidează șansele. Ar fi o greșeală teribilă să subestimăm Rusia în acest an, deoarece plănuiește o nouă ofensivă devastatoare în primăvară – așa cum a fost supraestimată în 2022.

Am făcut o greșeală similară în timp ce Putin se pregătea de război. I-am subestimat capacitatea de a comite crime împotriva umanității.

De-a lungul carierei mele, am avut un sentiment tot mai puternic că corupția din țara mea ne va copleși în cele din urmă. Guvernată de un megaloman, hrănită cu propagandă, cu venalitatea care paralizează fiecare aspect al economiei noastre, Rusia era încet-încet sugrumată.

Dar am crezut în rezistența poporului rus și am sperat cu disperare că țara noastră își va reveni – chiar dacă va fi nevoie de încă 20 de ani și de restul carierei mele”, este o parte din scrisoarea transmisă de fostul diplomat rus.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Ultima soluție pentru românii datornici. Ce înseamnă falimentul personal
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani cash
Capital.ro
Zile însemnate cu "harți" în calendarul ortodox. Ce au voie să mănânce credincioșii în miercurea și vinerea din Săptămâna Luminată
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro