08 mai 2024 | 07:32

Două cutremure în România, produse în aceeași zonă la care INFP nu se aștepta. Ce intensitate au avut

News
Două cutremure în România, produse în aceeași zonă la care INFP nu se aștepta. Ce intensitate au avut
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță producerea a două cutremure în Maramureș.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunțat producerea a două cutremure, în interval de câteva ore, într-o zonă neașteptată din țară. Unul dintre seisme a fost încadrat la categoria de intensitate II. Ce informații se știu până la momentul redactării articolului.

Cutremur în Maramureș în dimineața zilei de 8 mai 2024

Dimineața zilei de miercuri, 8 mai 2024, a fost marcată de un cutremur neașteptat în Maramureș, anunță specialiștii de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a fost unul de suprafață, fiind încadrat drept unul minor.

Cu toate acestea, specialiștii INCDFP au precizat că au catalogat seismul produs în jurul orei 06:00 în Maramureș drept unul de categoria II ca intensitate, adică slab. Magnitudinea înregistrată de seism a fost de 2,6 grade pe scara Richter, acesta având loc la o adâncime de 6,8 kilometri.

Anunțul specialiștilor INCDFP făcut miercuri dimineață

„În ziua de 08 mai 2024, la ora 06:02:28 (ora locală a României), s-a produs în MARAMUREȘ, MARAMUREȘ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 6.8 km. Intensitate: II”, au anunțat reprezentanții INCDFP în urmă cu puțin timp.

Mișcarea plăcilor tectonice din Maramureș, raportată la adâncimea de 6,8 kilometri, s-a produs în apropierea orașelor Baia Mare (54 km E distanță) și Bistrița (55 km N distanță).

Un alt cutremur în aceeași zonă, produs în seara precedentă

În aceeași zonă, în seara zilei precedente, respectiv marți, 7 mai 2024, s-a produs un alt seism. Din fericire, și acesta, ca cel de astăzi, a fost unul slab, prezentând intensitate de categoria II. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,6 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 2,3 kilometri.

Cutremurul din regiunea Maramureș, din data de 7 mai 2024, s-a produs în apropierea orașelor Bistrița și Baia Mare. În cel dintâi caz, distanța față de epicentrul seismului a fost calculată la 54 de kilometri nord de oraș. În cel de-al doilea caz, a fost vorba despre o distanță de 54 kilometri E de oraș.

„În ziua de 07 Mai 2024 la ora 23:27:06 (ora locală a României) s-a produs în MARAMURES, MARAMURES un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.6, la adâncimea de 2.3 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 54km N de Bistrita, 54km E de Baia Mare”, au transmis reprezentanții INCDFP în seara zilei de marți, 7 mai 2024.

Detaliile privind cutremurul produs în ziua precedentă, respectiv marți, 7 mai 2024, au fost stabilite în urma unei evaluări manuale, potrivit comunicatului emis de conducerea INCDFP. Valoarea parametrului necesară încadrării și calculării pericolului fenomenului produs a fost stabilită tot manual.

Parteneri
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Redactia.ro
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Click.ro
NUNTA ANULUI în România are loc pe 8 iunie! Vedeta a invitat 400 de persoane: „Se sparge ghinionul”
Vocea.biz
Cine este principalul suspect în cazul fetiței găsite moartă într-o râpă. A fost ridicat de polițiști
Digi24
Kate Middleton, prima apariție publică după ce a anunțat că are cancer. Prințesa face chimioterapie
Unica.ro
Robert Moscalu, cu ochii în lacrimi după eliminarea de la Survivor All Stars. Mesaj pentru fanii săi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Florin Prunea, din nou pe terenul de fotbal, după 18 ani. Eveniment istoric pe Arena Națională! / VIDEO
Spynews
Ungurii aruncă în aer toată Europa. Alianța la care nu acceptă să renunțe
Capital.ro
Horoscop vara 2024: Fecioarele dau lovitura în carieră. Vărsătorii cunosc persoane interesante
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Mediaflux
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Roxana s-a afișat pentru prima dată cu burtica de gravidă în ziua în care fostul primar a fost eliberat / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
De ce a lipsit Ramona Olaru de la Super Neatza. Diana Munteanu a fost cea care a prezentat rubrica meteo
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro