15 nov. 2020 | 13:19

Atenție, români. Este interzis să faci asta în timpul școlii online. Interdicția este și pentru profesori. Primești amendă usturătoare

Știri generale
Atenție, români. Este interzis să faci asta în timpul școlii online. Interdicția este și pentru profesori. Primești amendă usturătoare
Profesorii pot fi amendati daca incalca regulile scolii online

Școala online vine cu niște interdicții atât din partea elevilor, cât și a profesorilor. Cei care comit greșelile vor fi aspru pedepsiți cu amenzi usturătoare. Ce este interzis să faci în timpul școlii online, vedeți în rândurile de mai jos.

Elevii și profesorii, amenzi substanțiale în cazul în care încalcă regulile școlii online. Care sunt aceste reguli

Ministerul Educației a introdus două declarații pe propria răspundere, ce sunt semnate și de elevi și părinți și de profesori, potrivit unui document trimis în toate școlile.

În aceste declarații pe propria răspundere, atât cadrele didactice cât și elevii și părinții ”se obligăsă nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

Elevii si parintii si-au asumat un anumit comportament in timpul cursurilor online

Elevii si parintii si-au asumat un anumit comportament in timpul cursurilor online

Declarația pe propria răspundere pentru elevi

A fost pentru prima dată când și elevii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere, alături de părinții lor. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal.

Declarație,

În condițiile desfășurării activităților didactice la nivelul unității de învățământ inclusiv prin intermediul tehnologiei și al internetului în conformitate cu dispozițiile din Legea Educației naționale cu modificările și completările ulterioare articolul 273 alineatul 3 înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.

Multiplicarea sub orice formă înregistrărilor activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv

Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aprobate prin ordinul 5545/2020, art 6”, arată declarația pe propria răspundere pentru copii.

Declarația semnată de părinte

Subsemnatul, părinte/tutore legal al alevului înmatriculat în, mă oblig

să nu înregistrez prin nici un procedeu activitățile didactice și să nu le multiplic sunt nicio formă fără acordul cadrului didactic care conduce sau realizează activitatea respectivă
să iau toate măsurile pentru a preveni înregistrare activităților didactice sau multiplicarea înregistrărilor acestora în absența acordului cadrului didactic care conduce/realizează activitatea respectivă.
Declar, susțin și semnez că am luat cunoștință de întregul conținut, precum și de prevederile articolului 326 din Codul penal privind falsul în declarații.

Părinte ……
Elev…..”

Articolul 326 din Codul Penal prevede că „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, este declarația pe propria răspundere dată de prăinte și elev.

De asemenea, articolul respectiv incriminează falsul în declarații sau înscrisuri față de un funcționar public sau față de o instituție în care prestează un funcționar public.

Profesorii, învățătorii și educatorii trebuie și ei să semneze o declarație asemănătoare:

Subsemnatul, încadrat unde unitatea de învățământ, pe postul, mă oblig:

să nu înregistrez pe nici un procedeu activitățile didactice și să nu le multiplic sub nicio formă fără acordul…..
să previn înregistrarea activităților didactice sau multiplicarea înregistrărilor acestora în absența acordului…..”

Motivarea ministerului pentru aceste declarații pe care trebuie să le semneze părinții, elevii și cadrele didactice este următoarea: Ca o măsură suplimentară, pentru protejarea dreptului la imagine, atâta cadrelor didactice, cat și elevilor anexăm prezentei adrese o declarație-angajament ce urmează a fi asumată de cadre didactice elevi și părinți. Acest document vine în completarea prevederilor metodologiei-cadru pentru desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal”.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
Mercur a ieșit astăzi din retrograd. Toate zodiile trebuie să fie atente la ce urmează | Date importante care ne influențează viața
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro