28 oct. 2020 | 14:28

Declarație nouă pentru elevi și părinți. Ministerul Educației a publicat noile obligații

Politică
Declarație nouă pentru elevi și părinți. Ministerul Educației a publicat noile obligații
Declarație nouă pentru elevi și părinți. Ministerul Educației a publicat noile obligații

Monica Anisie, Ministrul Educației, a emis mai multe ordine de ministru și directive către inspectorale școlare, în ultima perioadă. Toată lumea trebuie să respecte regulile stricte de desfășurare a orelor, în cele 3 scenarii. Mai nou, elevii și profesorii trebuie să semneze o declarație, mai ales pentru orele online.

Monica Anisie cere protejarea dreptului la imagine

În loc să găsească soluții fezabile pentru desfășurarea orelor de curs în condiții optime pentru toată lumea, Monica Anisie emite ordine de ministru care deja sunt implementate, de la sine înțeles. La ultima întâlnire cu liderii de sindicate din învățământ, ministrul Monica Anisie a anunțat obligativitatea semnării unei declarații de conformitate.

”Responsabilitatea trebuie să fie a noastră, a tuturor, a întregii societăți. Aici este şi responsabilitatea cadrelor didactice. Ttrebuie să fie tot timpul prezente în mijlocul copiilor și să îi învețe să păstreze regulile.”, spunea ministrul educației.

Declarație nouă pentru elevi și părinți. Ministerul Educației a publicat noile obligații

Monica Anisie, noi ordine de ministru care crează reacții în rândul elevilor și profesorilor

Declarația, conform acesteia, este obligatoiu să fie semnată atât de elevi, cât și de profesori, în cazul orelor desfășurate online. Ordinul de ministru se referă la desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Este vizată protejarea dreptului la imagine atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi.

Consiliul Naţional al Elevilor reacționează împotrvia ministrului

Din câte se pare, sindicaliștii nu au avut nicio reacție pe marginea acestei noi decizii ale ministrului Monica Anisie. În schimb, reprezentanții Consiliului Naţional al Elevilor au decis să răspundă ministrului educației, considerând că este o pierdere de timp, având în vedere că acest demers este deja implementat, per excellentiam.

”Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din lege. Este vorba de Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal În timp ce situaţia epidemiologică se agravează de la o zi la alta (…) E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completa această declarație.”, a declarat preşedintele CNE Rareş Voicu.

Aceeași reprezentanți ai Consiliului Elevilor au cerut ministrului, Monica Anisie, eliminarea acestor declarații care nu fac altceva decât să îngreuneze procesul de predare a orelor de curs, în mediul online. Rămâne să vedem care este reacția ministrului Monica Anisie, și dacă se vor elimina aceste noi declarații impuse prin ordin de ministru.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro