17 apr. 2024 | 20:27

Atac terestru asupra României? Planul lui Putin pentru ţara noastră dacă va câştiga războiul din Ucraina. Detalii dintr-o analiză îngrijorătoare

Politică Externă
Atac terestru asupra României? Planul lui Putin pentru ţara noastră dacă va câştiga războiul din Ucraina. Detalii dintr-o analiză îngrijorătoare
Vrea Rusia să declanșeze război în România? Ce planuri ar avea Vladimir Putin, potrivit unei analize realizate de ISW.

O analiză publicată marți, 16 aprilie 2024, de specialiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) avertizează cu privire la extinderea războiului din Ucraina. Ce planuri ar avea președintele Rusiei, Vladimir Putin. Cele mai recente informații de pe câmpul de luptă.

Extinde Putin războiul din Ucraina?

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) avertizează că forțele militare ruse avansează ferm pe câmpul de luptă în Ucraina. Eșecul acestei țări ar aduce probleme majore pentru Statele Unite ale Americii, dar și pentru organizația NATO.

O eventuală înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei „va pune sub amenințarea unui atac terestru rusesc granițele NATO din România, Polonia, Ungaria și Slovacia, pentru prima dată de la căderea URSS”, se arată în analiza ISW, ce a generat unele îngrijorări în spațiul public.

Institutul pentru Studiul Războiului cere SUA să susțină Ucraina cu armament

Analiștii de la ISW au transmis liderilor Statelor Unite ale Americii, prin intermediul analizei citate, că Rusia profită de întârzierile în furnizarea asistenței militare pentru Ucraina. Forțele armate ucrainene nu mai pot face față pe front în circumstanțele actuale și vor pierde teren, dacă nu se va interveni rapid.

Ucraina are nevoie urgentă de asistența militară a Statelor Unite, mai ales de muniții de artilerie și apărarea aeriană, au punctat reprezentanții ISW.

„NATO ar fi dezavantajată în fața armatei ruse”

Amenințarea reprezentată de Rusia, mai ales dacă ar câștiga războiul în Ucraina, ar determina forțele NATO să se consolideze în sud-estul Europei, atrăgând și forțe suplimentare din Statele Unite. NATO ar fi privată de rezerve în circumstanțele date, potrivit sursei citate.

„Aceste trupe NATO, fără experiență reală de luptă în războiul mecanizat modern, ar fi dezavantajate în fața unei armate ruse întărită și încurajată de victoria sa din Ucraina”, au ma transmis specialiștii de la ISW.

Rusia a schimbat strategia de război în Ucraina, spun liderii de la Kiev

Între timp, pe câmpul de luptă Harvok riscă să devină un al doilea Alep, dacă politicienii americani nu vor decide să trimită noi ajutoare militare în zonă, potrivit vocilor de la Kiev. Statele Unite ar trebui să intervină cu arme de apărare antiaeriană necesare pentru prevenirea atacurilor rusești, spun ele.

Rusia ar fi schimbat tactica de război și încearcă să distrugă alimentarea cu energie a orașelor și să terorizeze locuitorii, atrăgându-i în zone rezidențiale, unde să rămână fără curent ore în șir, spun liderii din Ucraina, care precizează că au nevoie de cât mai mult ajutor din partea Statelor Unite.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
Digi24
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o arteră de vis
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Cutremur în tenis. HALEP a făcut anunțul: Nu se poate așa ceva
Capital.ro
Singurul loc din România unde poți sta în hamac la 200 de metri altitudine, între stânci
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în SÂMBĂTA MARE! Este cel mai mare PĂCAT
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro