Arșinel are grave probleme după ce s-a infectat cu covid-19. Ce se întâmplă cu artistul (exclusiv)

Arșinel are grave probleme după ce s-a infectat cu covid-19. Ce se întâmplă cu artistul (exclusiv)
Arșinel are grave probleme după ce s-a infectat cu covid-19.

La mai bine de trei săptămâni de la externare, Alexandru Arșinel continuă să lupte cu efectele coronavirusului.

Arșinel are grave probleme după ce s-a infectat cu covid-19

Actorul, care vineri împlinește vârsta de 82 de ani, a vorbit despre situația îngrijorătoare în care se află, în ce privește starea de sănătate.

”Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, boala asta îţi dă cu foarte mare greutate drumul”, a spus Alexandru Arșinel pentru Impact.ro.

 “Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, a spus Alexandru Arşinel.

Alexandru Arșinel a mai declarat că efectele îmbolnăvirii cu coronavirus s-au resimțit și asupra tratamentului pe care îl face de mulți ani, după transplantul de rinichi.

“Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”.

Actorul a mai spus că boala i-a răpit până și puterea de a zâmbi.

“Susţin că fac parte din categoria actorilor care au avut ca misiune să descreţească frunţile românilor. Cred că, în parte, am reuşit să fac asta. Dar boala prin care am trecut m-a făcut să-mi pierd zâmbetul. Nu mai am entuziasm aproape deloc. E genul de boală care te loveşte la psihic, parşivă. Te face să vezi totul în culori închise!”.

”Deja mă gândesc să mă retrag la munte”

Acesta a luat în considerare chiar și ideea de a nu a mai urca pe scenă.

“M-am gândit, chiar luna trecută, să mai fentez apariţiile mele pe scenă. Noroc cu prietenul Vasile Muraru. El a avut ştiinţa să mă facă să descopăr în mine însumi dorinţa de a reveni la repetiţii şi de a urca iar pe scenă. În cele din urmă, publicul mi-a oferit o nouă confirmare că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. COVID-ul, aş spune, că a fost într-un fel alături de mine doar până am intrat pe scenă. După aceea, parcă a zburat!”, a susţinut îndrăgitul actor.

De asemenea, actorul este de părere că ziua de naștere, din acest an, care se apropie cu pași repezi, o să fie una banală.

“Deja mă gândesc să mă retrag la munte. Am vorbit acolo pentru o doză proaspătă de oxygen, de care am mare nevoie. Norocul meu e că se găseşte, din plin, la diverse cote. Va trebui să-mi încarc bateriile, fiindcă vom avea treabă cam toată vara, la Grădina din Herăstrău. Doar vremea să ţină cu noi!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI