Alexandru Arșinel, cu medicamentele în buzunar, pe scenă. Promisiunea marelui actor: ‘Doar așa voi face un pas înapoi’ (exclusiv)

Alexandru Arșinel, cu medicamentele în buzunar, pe scenă. Promisiunea marelui actor: ‘Doar așa voi face un pas înapoi’ (exclusiv)
Alexandru Arsinel joaca pe scena cu medicamentele in buzunar

Marele actor Alexandru Arşinel revine pe scenă, la Teatrul „Constantin Tănase”, sâmbătă, 22 mai.

„Voi continua să urc pe scenă fie până când publicul nu va mai reacţiona la poantele mele, fie atunci când organismul nu-mi va mai da voie să fac asta!”, ne-a declarat îndrăgitul artist, pentru impact.ro. Arșinel a avut de tras, timp de aproape o lună, din cauza Covid-19, boală care nu l-a ocolit nici pe el.

Alexandru Arșinel, cu medicamentele în buzunar, pe scenă

La Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” există o lege nescrisă, care spune că marii actori mor pe scenă. Tradiţia se aplică de la marele artist Constantin Tănase încoace, celebrul actor de vodevil care nu a ezitat să meargă pe front, în ambele războaie mondiale, pentru a-şi ţine spectacolele şi care ales să-şi facă meseria chiar şi atunci când a realizat că dacă face acest lucru, asta îi poate pune viaţa în pericol.
Alexandru Arşinel, care va împlini în curând 81 de ani, se înscrie şi el în această tradiţie. Iar după trei săptămâni de spitalizare, urmate de alte două de recuperare, Arşinel ne dă întâlnire pe scena Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” sâmbătă, 22 mai, de la ora 19.00.
Spectacolul propus este “Hai, hai România”, a cărui premieră a avut loc în 2018, și e inspirat de centenarul realizării Marii Uniri de la începutul secolului trecut. Regia e semnată chiar de Arşinel.
“Sunt conştient că nu-mi va fi uşor. După trei săptămâni petrecute în spital, urmate de alte aproape două de recuperare, mă voi strădui să mă ridic la înălţimea aşteptărilor spectatorilor. La noi, la , spectacolele de revistă au nevoie nu doar de continuitate, ci şi de implicarea tuturor, inclusiv a actorilor experimentaţi.
Reţeta noastră implică deopotrivă şi colegii tineri, şi pe cei consacraţi, fiindcă numai aşa reuşeşti să mulţumeşti publicul care vine deopotrivă să-şi întâlnească vedetele de ieri şi de azi, dar să le descopere şi pe cele de mâine”, a declarat Arşinel pentru impact.ro.
El spune că nu şi-a impus un prag dincolo de care nu va mai continua să urce pe scenă: “M-am gândit la chestiunea asta şi am hotărât că o să fac un pas înapoi atunci când fie publicul nu va mai reacţiona la poantele mele, fie atunci când fizic nu voi mai putea să duc un spectacol până la capăt!”.

 ”Iau în fiecare zi pastile, pentru diverse afecţiuni”

Alexandru Arşinel recunoaşte că în ultimii ani a trecut prin diverse momente dificile, cele mai multe fiind legate de sănătatea sa, fie atunci când a trebuit să facă un transplant de rinichi, în 2013, fie cum a fost cazul îmbolnăvirii sale recente, de la jumătatea lunii aprilie, cu noul tip de coronavirus, deşi fusese vaccinat cu ambele doze.

De asemenea, dispariţia partenerei sale de scenă, Stela Popescu în 2017, a lăsat un mare gol în inima artistului, cei doi jucând împreună decenii bune şi încântând mai multe generaţii de români, atât la teatru, cât şi prin diverse programe de televiziune, inclusiv cele difuzate până acum câţiva ani în noaptea noului an, de majoritatea televiziunilor centrale de la noi.

În plus, marele nostru actor va urca pe scenă chiar dacă va continua diverse tratamente de recuperare, nu doar din recenta boala pe care a reuşit s-o învingă.

“Iau în fiecare zi diverse pastile, pentru diverse afecţiuni. În zilele de spectacol îmi urmez tratamentul şi-mi iau bulinele necesare rugându-mă ca ele să-şi facă datoria şi să nu mă lase de izbelişte, la întâlnirea cu publicul, care nu are nevoie să vadă slăbiciunile tale”, mai spune el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI