24 mai 2022 | 17:41

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Explicația e halucinantă

News
Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Explicația e halucinantă
Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Piața locuințelor de lux din România pare a se alinia la tendințele internaționale, iar tot mai multe apartamente și case din această categorie s-au majorat foarte mult. Cine le cumpără însă, află din rândurile de mai jos!

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro

Piața locuințelor de lux din țara noastră se aliniază la tendințele internaționale, prețurile crescând semnificativ. O nouă categorie de milionari români, care activează în zona IT sau în zona criptomonedelor, caută proprietăți unice, în valoare de milioane de euro. Mulți dintre ei aleg apartamente sau penthouse chiar în mijlocul orașului.

Pe strada Varșovia din București, printre casele vechi există și o clădire modernă, unde apartamentele costă până la patru milioane de euro. Prețul proprietăților de lux din țara noastră s-a dublat din 2020.

„În momentul de față, piața pentru astfel de proprietăți a crescut foarte mult, vorbim de peste 10.000 euro pe mp, o astfel de unitate, însă poate depăși acest preț cu brio și putem trece ușor de trei milioane pentru el.

Cât despre piața din România, vă pot spune că s-a aliniat cu brio la tendințele internaționale, mondiale. Prețurile proprietăților au crescut cu peste 20% pe acest segment de lux, chiar și în România, multe dintre ele aproape s-au dublat din 2020 până în momentul actual.”, a declarat Diana Dragostin Pavel, manager proprietăți Sotheby’s International, potrivit stirileprotv.ro.

Cine cumpără astfel de proprietăți de lux

Clienții sunt cei care renunță la vilele din jurul Capitalei pentru centrul orașului. Experții susțin că aceste apartamente sunt achiziționate și de tinerii care câștigă bine și vor să fie aproape de viața urbană. Astfel de proprietăți de milioane de euro se regăsesc și în alte orașe mari din țară.

„Unul dintre clienții noștri care a cumpărat un apartament spectaculos are 33 ani, a locuit în Silicon Valley, e programator, ori marea majoritate a clienților noștri sunt de genul acesta, o generație nouă de tineri care vin și din zona de IT. E o zonă de noi milionari.”, a declarat Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury pentru sursa citată.

„Cea mai nouă, proaspătă, categorie de câțiva ani de zile, new money cum le spunem noi, sunt cei care au făcut foarte mulți bani din crypto, care decât să stea cu mulți bani în bancă, preferă să investească într-un imobil de genul.”, a declarat și Luca Țîru, broker imobiliar, Regatta Real Estate.

De asemenea, conform unui studiu, și războiul din Ucraina influențează piața imobiliară de la noi, iar această influență se va traduce printr-o perioadă de stagnare și corecție în ce privește vânzările rezidențiale.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro