Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Explicația e halucinantă

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Explicația e halucinantă
Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro. Piața locuințelor de lux din România pare a se alinia la tendințele internaționale, iar tot mai multe apartamente și case din această categorie s-au majorat foarte mult. Cine le cumpără însă, află din rândurile de mai jos!

Apartamentele din București care se vând cu peste 3 milioane de euro

Piața locuințelor de lux din țara noastră se aliniază la tendințele internaționale, prețurile crescând semnificativ. O nouă categorie de milionari români, care activează în zona IT sau în zona criptomonedelor, caută proprietăți unice, în valoare de milioane de euro. Mulți dintre ei aleg apartamente sau penthouse chiar în mijlocul orașului.

Pe strada Varșovia din București, printre casele vechi există și o clădire modernă, unde apartamentele costă până la patru milioane de euro. Prețul proprietăților de lux din țara noastră s-a dublat din 2020.

„În momentul de față, piața pentru astfel de proprietăți a crescut foarte mult, vorbim de peste 10.000 euro pe mp, o astfel de unitate, însă poate depăși acest preț cu brio și putem trece ușor de trei milioane pentru el.

Cât despre piața din România, vă pot spune că s-a aliniat cu brio la tendințele internaționale, mondiale. Prețurile proprietăților au crescut cu peste 20% pe acest segment de lux, chiar și în România, multe dintre ele aproape s-au dublat din 2020 până în momentul actual.”, a declarat Diana Dragostin Pavel, manager proprietăți Sotheby’s International, potrivit stirileprotv.ro.

Cine cumpără astfel de proprietăți de lux

Clienții sunt cei care renunță la vilele din jurul Capitalei pentru centrul orașului. Experții susțin că aceste apartamente sunt achiziționate și de tinerii care câștigă bine și vor să fie aproape de viața urbană. Astfel de proprietăți de milioane de euro se regăsesc și în alte orașe mari din țară.

„Unul dintre clienții noștri care a cumpărat un apartament spectaculos are 33 ani, a locuit în Silicon Valley, e programator, ori marea majoritate a clienților noștri sunt de genul acesta, o generație nouă de tineri care vin și din zona de IT. E o zonă de noi milionari.”, a declarat Nicoleta Manea, CEO ANG Luxury pentru sursa citată.

„Cea mai nouă, proaspătă, categorie de câțiva ani de zile, new money cum le spunem noi, sunt cei care au făcut foarte mulți bani din crypto, care decât să stea cu mulți bani în bancă, preferă să investească într-un imobil de genul.”, a declarat și Luca Țîru, broker imobiliar, Regatta Real Estate.

De asemenea, conform unui studiu, și războiul din Ucraina influențează piața imobiliară de la noi, iar această influență se va traduce printr-o perioadă de stagnare și corecție în ce privește vânzările rezidențiale.