Mesajele transmise de fata lui Vladimir Putin despre războiul din Ucraina. Ea crede că lumea nu știe cine e

Mesajele transmise de fata lui Vladimir Putin despre războiul din Ucraina. Ea crede că lumea nu știe cine e
Cum vede Maria Voronțova războiul din Ucraina

O publicație de presă rusă a reușit să afle ce face una din fiicele lui Vladimir Putin. Conform acesteia, fiica lui Vladimir Putin, Maria Voronțova, ar fi activă într-un grup de chat pe Telegram. Canalul este folosit de absolvenții Departamentului de Medicină al Universității de Stat din Moscova. Un jurnalist rus a împărtășit aceste informații miercuri, 18 mai 2022. Dmitri Kolezev a postat mai multe capturi de ecran primite de la un membru al grupului de chat respectiv. Aceste capturi arată comentariile Mariei Voronțova pe marginea războiului, și susținându-și tatăl. Mesajele, dacă sunt autentice, oferă o privire rară asupra „gândirii politice a uneia dintre cele mai apropiate rude ale președintelui rus”, spune jurnalistul Dmitri Kolezev.

Cum vede Maria Voronțova războiul din Ucraina

Conform jurnalistului, Maria Voronțova este extrem de activă pe canalul de Telegram, sub pseudonimul „Maria V.” Sursa lui Dmitri Kolezev din grupul de chat, a confirmat acest lucru.

Când s-a alăturat grupului în toamna anului trecut, Maria V. s-a prezentat ca Maria Voronțova. Menționând și promoția 2011, ceea ce coincide cu ceea ce știu reporterii despre educația ei.

În camera de chat sunt aproximativ 170 de persoane, spune publicația „Meduza”. Sursa lui Kolezev spune că membrii mai în vârstă „îi avertizează periodic pe noii veniți dacă cineva intră într-o discuție aprinsă cu [Voronțova]”. Capturile de ecran indică faptul că ceilalți membri nu se sfiesc să o confrunte pe aceasta pe diverse teme.

Fiica lui Putin critică vehement atitudinile occidentale cu privire la Rusia

Potrivit înregistrărilor obținute de Kolezev, multe dintre comentariile Mariei Voronțova sunt pe teme politice și sociale. Majoritatea din ele seamănă cu retorica tatălui său, Vladimir Putin. În multe dintre mesaje, Maria Voronțova critică vehement atitudinile occidentale cu privire la Rusia, uneori chiar invocând comploturi diabolice ale Statelor Unite și ale Uniunii Europene:

„Ce naivitate. Astea sunt vorbe de copii. A da vina pe tot și a pune toată responsabilitatea pe o singură persoană este același lucru cu a-ți pune încrederea într-o singură persoană, ca un țar. Aceleași prostii. Dacă vrei să te diferențiezi de admiratorii țarismului, … ei bine, nu așa se face.

Nimeni din Occident nu are nevoie ca țara noastră să fie prosperă. Ei au făcut întotdeauna tot posibilul pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Și vor continua să facă acest lucru. Dacă dintr-o dată, așa cum aproape s-a întâmplat în anii ’90, Rusia devine un apendice de materie primă cu drepturi depline al Statelor Unite și al UE, voi fi interesat să văd pe cine dați vina pentru faptul că nu trăim într-o economie prosperă. Nu te mai juca, sincer

În 2008, au început primele sancțiuni și au amenințat că mozzarella va dispărea de pe rafturile magazinelor. Toată lumea s-a speriat, ura, cum se poate așa ceva! Cum vom supraviețui acum? Fără mozzarella italiană! Și acum? Mai respirăm? Așa se pare. Acum avem chiar și propria noastră mozzarella. Și era posibil așa ceva în anii ’90? Nu”, sunt doar o parte din mesajele scrise de Maria Voronțăva pe canalul de Telegram.

„Maria V. este fiica lui Vladimir Putin”

Kolezev a distribuit, de asemenea, capturi de ecran care arată răspunsurile frivole ale fiicei lui Putin la întrebări care îl vizează direct pe președintele Rusiei. De exemplu, când a fost întrebată:

„Doriți să vorbiți despre casa de la țară a lui Putin [probabil o referire la palatul președintelui de pe coasta Mării Negre de lângă Gelendzhik]”, Maria V. a răspuns, „Sigur, hai să o facem”.

Când altcineva din grup a comentat, referindu-se la Putin: „Ani de muncă aruncați pe apa sâmbetei din cauza unei singure persoane”, fiica lui Putin a răspuns:

Din cauza unei singure persoane… Am vrut să scriu: Ce interesant, dar nu sunt sigură că este interesant”. Într-un alt schimb de replici, ea a spus: „Cunosc personal oameni care au lucrat/lucrează în serviciul de stat, muncind până la epuizare, iar ei o fac în beneficiul tuturor”.

Într-un final, jurnalistul care a făcut publice aceste dialoguri, Dmitri Kolezev, a confirmat faptul că interlocutorea „Maria V.”, este într-adevăr fiica cea mare a liderului de la Kremlin, scriind:

„Permiteți-mi să subliniez din nou că nu putem afirma fără echivoc că Maria V. este adevărata Maria Voronțova, fiica lui Vladimir Putin. Dar dovezile circumstanțiale și două surse indică faptul că ea este.

În acest caz, suntem în măsură să ne imaginăm ce gândește cineva din cel mai apropiat mediu familial al președintelui despre evenimentele care se desfășoară astăzi. Dacă aceasta este într-adevăr Maria Voronțova, se pare că rudele mai tinere ale lui Putin îi împărtășesc viziunea asupra lumii.

Iar asta înseamnă că există mai puține motive să ne așteptăm la opoziție în cercul intim al lui Putin și înseamnă că, în general, este inutil să încercăm să apelăm la Maria cu rugăminți de a-l influența pe tatăl ei și de a opri războiul, așa cum au încercat să facă activiștii [în cadrul demonstrațiilor] în fața casei fostului ei soț din Europa.”, a explicat Dmitri Kolezev.

Cine este Maria Voronțova

Maria Voronțova, este fiica cea mare a liderului de la Kremlin, născută în 1985. A studiat biologie la Universitatea din Sankt Petersburg și medicină la Universitatea de Stat din Moscova. Maria Voronțova este acum academician, specializat în sistemul endocrin. Ea a scris o carte despre întârzierea în creștere la copii și este menționată ca cercetător la Centrul de Cercetare în Endocrinologie din Moscova.

Este, de asemenea, femeie de afaceri. BBC Rusia a identificat-o ca fiind coproprietară a unei companii care intenționează să construiască un centru medical masiv. Maria Voronțova este căsătorită cu omul de afaceri olandez Jorrit Joost Faassen, care a lucrat cândva la gigantul energetic de stat rus Gazprom, deși se pare că s-au separat. Persoanele care au vorbit cu ea de la invazia din Ucraina spun că ea își susține tatăl și a pus la îndoială relatările internaționale despre conflict.