Anunț final despre selecționerul naționalei României. Răzvan Burleanu a dezvăluit numele care îl interesează

Anunț final despre selecționerul naționalei României. Răzvan Burleanu a dezvăluit numele care îl interesează
Răzvan Burleanu, președintele FRF, a dezvăluit numele antrenorului favorit să preia echipa națională a României

Anunț final despre selecționerul naționalei României. Răzvan Burleanu a dezvăluit numele care îl interesează pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Președintele FRF a făcut o serie de precizări, după ședința Comitetului Executiv al federației. Pentru mulți, a fost o surpriză, dată fiind „bursa zvonurilor” din ultima perioadă, ce indica un cu totul alt nume ca selecționer.

Anunț final despre selecționerul naționalei României

Anunț final despre selecționerul naționalei României. Căutarea înlocuitorului lui Mirel Rădoi pe banca tehnică a tricolorilor se apropie de un epilog. După mai multe discuții și tatonări, șeful FRF, Răzvan Burleanu, a făcut primele declarații despre viitorul selecționer.

Mirel Rădoi putea rămâne selecționerul naționalei României, după cum a afirmat Burleanu la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, ce a avut loc marți. Acesta a explicat și „traseul” discuțiilor avute până în acest moment cu diverși tehnicianei

„Contractul cu Mirel Rădoi s-a încheiat pe 30 noiembrie. Au fost 4 întâlniri pentru a discuta în ce forma ar putea continua. Decizia lui a fost de a nu continua, așa cum a și comunicat.

În urma recomandărilor Comisiei Tehnice am inițiat mai multe discuții. Prima întâlnire a fost cu Gheorghe Hagi. A fost o ofertă sinceră din partea noastră. Chiar am simțit că și-ar fi dorit să sprijine naționala ca selecționer. Pe cei care l-au criticat pentru că nu a acceptat i-aș ruga să fie mai înțelegători. Conflictul de interese a fost argumentul pentru care nu-l avem pe Gheorghe Hagi ca selecționer”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu a dezvăluit numele care îl interesează

Ca selecționer al naționalei a „candidat” și Răzvan Lucescu. În ciuda secretomaniei ce a învăluit întâlnirea antrenorului de la PAOK cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, șeful FRF a confirmat cele dezvăluite de Playsport la acea vreme. Răzvan Lucescu a fost „în vizorul” federației pentru postul de selecționer.

„Pe lista noastră s-a aflat și Răzvan Lucescu. Acesta a fost motivul pentru care m-am dus la Salonic. Este legat de PAOK printr-un contract pe o perioadă mare și o clauză. Iar, după cum ați aflat, am discutat, pe 2 decembrie, cu Dan Petrescu, la Cluj, după ce cu o zi înainte am avut o întâlnire cu patronul clubului CFR Cluj. A fost o întâlnire foarte bună. Am discutat despre disponibilitate, lot, viziune și calendarul naționalei”, a spus Răzvan Burleanu.

Burleanu a afirmat că, până pe data de 20 decembrie, singurul nume avut în vedere de FRF este cel al lui Dan Petrescu (53 de ani), antrenorul campioanei CFR Cluj.

Anunțul a fost, cumva, surprinzător, ținând cont că în ultima perioadă, în presă s-a vehiculat ca sigur numele lui Adrian Mutu, fostul tehniciani de la naționala U21. Și asta, în contextul în care Neluțu Varga, patronul CFR Cluj, dăduse de înțeles că nu e de acord cu plecarea lui Dan Petrescu la națională.

FRF nu va plăti nicio clauză de reziliere pentru niciun antrenor

„Ca să concluzionez, spun că până pe 20 decembrie 2021 singura variantă cu care lucrăm este Dan Petrescu. Nu a existat o ofertă financiară, ci doar o propunere de a sprijini naționala pentru calificarea la următorul turneu final. Dan Petrescu vrea să sprijine naționala, dar l-am înțeles în ceea ce privește discuția pe care trebuie să o aibă cu conducerea clubului.

Dacă pe 20 decembrie nu va fi noul selecționer, vom întruni din nou Comisia Tehnică și vom avea o listă de nume noi privind postul de selecționer”, a precizat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF a mai menționat că federația nu va plăti nicio clauză de reziliere, nici pentru Dan Petrescu, nici pentru vreun alt antrenor. SuperDan ar trebui „răscumpărat” de la clubul din Gruia contra sumei de 400.000 de euro. Cealaltă opțiune este ca patronul echipei ardelene, Neluțu Varga, să fie de acord cu plecarea lui Petrescu ca selecționer al naționalei, fără plata respectivei sume.

„FRF nu va plăti niciodată o clauză de reziliere. Dar de ce nu plătim? FRF este o organizaţie non-profit şi totodată FRF reprezintă o sumă a tuturor membrilor săi. Prin urmare, federaţia nu poate fi condusă asemeni unui club care depinde de un singur acţionar şi de deciziile acestuia. Prin urmare, dacă s-ar plăti o clauză de reziliere de către federaţie, trebuie să ne imaginăm că automat alte proiecte, alte acţiuni, alte iniţiative ale FRF vor avea de suferit”, a explicat Răzvan Burleanu.