Mirel Rădoi, scrisoare după despărțirea de națională. Ce sentimente îl încearcă pe fostul selecționer

Mirel Rădoi, scrisoare după despărțirea de națională. Ce sentimente îl încearcă pe fostul selecționer
Mirel Rădoi se desparte de națională după 2 ani de mandat și un an jumătate pe banca selecționatei U21.

Mirel Rădoi, scrisoare după despărțirea de națională. Final de drum pe banca tricolorilor pentru tehnicianul de 40 de ani. După 2 ani și ratarea calificărilor la Euro 2020 și Cupa Mondială 2022, Mirel Rădoi a ales să facă pasul înapoi. Contractul i-a ajuns la final la sfârșitul lunii noiembrie. Fostul selecționer a dorit să-și ia „adio” de la națională, dar și de la fani printr-o scrisoare deschisă în care și-a dezvăluit sentimentele ce-l încearcă la capătul mandatului său.

Mirel Rădoi, scrisoare după despărțirea de națională

Mirel Rădoi, scrisoare după despărțirea de națională. Antrenorul de 40 de ani a ales să-și încheie contractul de 2 ani pe care l-a avut ca selecționer al primei reprezentative. Rădoi a fost, pentru un an și jumătate, și tehnicianul naționalei U21. Cu aceasta a adus prima calificare la Jocurile Olimpice, după 57 de ani, dar a ratat, la echipa de seniori, calificarea le Euro 2020 și la Cupa Mondială 2022.

Mirel Rădoi a adunat 38 de partide la cele două selecționate, având 18 victorii, 8 egaluri și 12 înfrângeri. Tehnicianul nu a putut fi întors din decizia de a renunța la națională nici de rugâmințile jucătorilor. El a preferat să-și ia „adio” printr-o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul oficial al FRF.

„A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e ușor, dar e timpul ca echipa națională a României să meargă înainte fără mine.

Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult și unde mi-am dorit enorm să reușesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranța că jucătorii promovați în ultimii ani vor face performanță în tricoul echipei naționale și vor duce România la turnee finale”, a scris Mirel Rădoi în epistola de pe frf.ro.

Ce sentimente îl încearcă pe fostul selecționer

Mirel Rădoi a mărturisit în scrisoare că e trist și fericit totodată în aceste momente ale despărțirii de echipa națională

„Sunt și fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoțiile sunt la fel, se face pielea de găină… Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acțiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeți că sunt scuze, sunt doar niște încercări care ne-au întărit și care vor face experiența mea ca selecționer să fie una neuitată”, a mai scris Mirel Rădoi.

El a mulțumit și FRF pentru șansa oferită în carieră, dar și LPF pentru înțelegerea de care a dat dovada în programarea unor partide din Liga 1 înainte de unele meciuri ale naționalei. Mirel Rădoi a ținut să se adreseze și fanilor echipei tricolore, pe care i-a simțit aproape în multe ocazii, dar mai ales cu ocazia Campionatului European din Italia pentru naționalele U21, din 2019.

„Suporterilor echipei naționale le mulțumesc pentru că m-au acceptat, am simțit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricțiilor, dar i-am simțit aproape. Au reușit să ne facă să ne simțim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români. Niciodată nu m-am simțit mai mândru că sunt român decât în fața lor, a suporterilor echipei naționale, acolo, jos, pe teren. Continuați să iubiți echipa națională, necondiționat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!”, a adăugat Mirel Rădoi în aceeași scrisoare.

„Să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare!”

El și-a luat „la revedere” și de la jucătorii pe care i-a antrenat, pe mulți dintre ei atât la selecționata mare cât și la cea de tineret.

„Jucătorii… Ei sunt și vor fi mereu cei mai importanți. Le mulțumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa națională și cum au răspuns la modul de lucru al meu și al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc și cum se dezvoltă. Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie și o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o și la prima selecționată, alături de jucătorii mai experimentați. Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei și să muncească pentru ei, în primul rând. Și să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiți! Sunt norocoși că au șansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieți! Hai, România!”, și-a terminat scrisoarea fostul selecționer.

Tehnicianul a semnat scrisoarea prin cuvintele „Mirel Rădoi, suporter al echipei naționale… pentru totdeauna”. Antrenorul are deja o ofertă de la Al Nassr, din Arabia Saudită. Singurul impediment este faptul că aceasta este rivala fostei formații, ca jucător, a lui Mirel Rădoi, Al Hilal. La cea din urmă, Rădoi a câștigat 2 titluri și a devenit o adevărată legendă a clubului.