02 feb. 2023 | 18:34

Antena 3, sancţionată din cauza Danei Budeanu. Ce au putut spune cei de la CNA despre designer: „Vine direct de la coafor”

Știri generale
Antena 3, sancţionată din cauza Danei Budeanu. Ce au putut spune cei de la CNA despre designer: „Vine direct de la coafor”
Antena 3, sancţionată din cauza Danei Budeanu. Membru CNA: „Ar trebui schimbată sigla CNN şi pusă o bufniţă moartă”.

Antena 3, sancţionată din cauza Danei Budeanu, în contextul unor acuzații aduse de creatoarea de modă la adresa șefului Ministerului Mediului. În emisiunea lui Mihai Gâdea s-a transmis că oficialul Tanczos Barna nu își face treaba corespunzător din cauza unor interese ascunse, ce ar avea legătură cu etnia sa. Ce au transmis membrii CNA despre vedetă.

Antena 3, sancţionată din cauza Danei Budeanu

Dana Budeanu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Majoritatea românilor i-au auzit numele cel puțin o dată. Începând de la debutul pandemiei de coronavirus, creatoarea de modă s-a bucurat de foarte multă popularitate în rândul utilizatorilor online. Bruneta este una dintre cele mai efervescente personaje din showbizul românesc.

Deși, la bază, este designer de modă, Dana Budeanu este cunoscută în spațiul public și pentru comentariile politice. De-a lungul timpului, a adus numeroase acuzații oficialilor din Guvern – și nu numai. În cadrul aplicației sale, vedeta deține o rubrică denumită „Verdict Politic”, unde abordează subiectele fierbinți ale momentului.

De mai mult timp, Dana Budeanu apare și pe micile ecrane. Este deseori invitată la emisiunea „Sinteza Zilei”. Conducerea Antena 3 a fost sancționată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), din cauza unor declarații făcute de vedetă. Membrii CNA au atras atenția că nici moderatorul Mihai Gâdea nu a corectat-o pe creatoarea de modă în afirmațiile sale.

Ediția „Sinteza Zilei” difuzată pe data de 25 octombrie a ajuns în atenția CNA, ca urmare a unor acuzații aduse la nivelul conducerii Ministerului Mediului. În emisiunea cu pricina, Tanczos Barna a fost învinuit că nu-și face datoria corespunzător.

CNA, despre declarațiile invitatei lui Mihai Gâdea

În emisiunea „Sinteza Zilei”, susținută pe data de 25 octombrie 2022, Dana Budeanu ar fi adus acuzații de incompetență ministrului Tanczos Barna, sugerând că oficialul UDMR nu își face datoria din cauza unor interese ascunse ce ar avea legătură cu etnia sa.

Opiniile în CNA au fost împărțite. Norina Ionescu a fost de părere că vedeta și-a exprimat o opinie, în stilul său specific, mai degrabă „către conservatorism retrograd decât către progresism”. Membra CNA a subliniat însă, că moderatorul Mihai Gâdea a pus în topica corectă poziția creatoarei de modă, fără a se trece la acuzații.

Valentin Jucan și-a contrazis colega, explicând că, în momentul în care Dana Budeanu a spus că ministrul Tanczos Barna reprezintă interesele altui stat, nu și-a exprimat o opinie. Poziția adoptată a avut forma unei afirmații, care necesita reacția moderatorului „Sinteza Zilei”.

Mihai Gâdea a intervenit în urma afirmațiilor făcute de Dana Budeanu, însă nu pentru a o corecta, au susținut și alți membri CNA. Conducerea organizației a stabilit că acuzația potrivit căreia ministrul Mediului este inamic al interesului național din cauza etniei sale este una gravă.

„Ar trebui schimbată sigla CNN și pusă o bufniță moartă”

„Ceea ce se întâmplă este o încălcare a mai multor articole… Cu Dana Budeanu în studio, să te numeşti CNN, ar trebui schimbată sigla CNN şi pusă o bufniţă moartă. Aceea ar fi sigla corectă pentru această emisiune.

Dana Budeanu care îşi dă cu părerea despre chestii strategice. Dana Budeanu care este o sursă de maximă competenţă formată la coafor. De la coafor vine direct la Antena 3.

Eu respect postul Antena 3 şi mi se pare că evoluează excepţional. Dar cu Dana Budeanu acolo, mi se pare că este degradată calitatea acestui post. Moderatorul e perfect de acord cu domnia sa. Asta e scenă de coafor. Nu o deranjezi că vorbeşte sub cască”, s-a exprimat reprezentantul CNA Mircea Toma, potrivit PaginadeMedia.

Mircea Toma a propus aplicarea unei amenzi în valoare de 10.000 de lei pentru Antena 3. Totuși, propunerea nu a tgrecut de votul consiliului, fiind susținută doar de un singur membru, Valentin Jucan. În schimb, reprezentanții CNA au sancționat postul de televiziune cu o somație, ce prevedere interzicerea în programele audiovizuale a oricărui tip de discriminare pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex, orientare sexuală sau etnie.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Revenire de senzație pentru Chefi. Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu au început
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni din ROMÂNIA
Capital.ro
Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna Mai. Sunt mai multe decât crezi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro