13 apr. 2019 | 15:29

Atacul lui Dragnea, respectat de ANAF: de ce blochează camioane la graniță

Știri generale
Atacul lui Dragnea, respectat de ANAF: de ce blochează camioane la graniță
Inquam Photos / Octav Ganea

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) derulează o operațiune amplă în această perioadă, denumită „Demetra”. Asta a dus la o situație cel puțin bizară.

Inspectori antifraudă de la ANAF și de la Direcția Generală a Vămilor au pornit acțiunea „Demetra” pe final de săptămână. În urma acesteia, sigilează transporturile de legume și fructe, care tranzitează punctele de trecere a frontierei. În teorie, fac asta ca să prevină și combată evaziunea fiscală și vamală.

În primul rând, asta a dus la o aglomerație mai mare în vămile din Vestul României. Cei care vor să intre în România prin vama Nădlac 2, din judeţul Arad, au de aşteptat zeci de minute la graniţă. Chiar dacă demersul ANAF e lăudabil, se înscrie în circuitul de pompat în imagine, cum s-a întâmplat cu controalele derulate la Dragonul Roșu.

Ce legătură are Dragnea cu aglomerația de la graniță

În ultima săptămână, Liviu Dragnea, președintele PSD, a vorbit despre cum agricultura românească trebuie să crească. A mers chiar și la o fermă cu produse românești, iar la mitingul PSD din Craiova a mizat pe aceeași idee. Ei bine, demersul acesta e acum susținut de ANAF cu această operațiune.

„Inspectorii antifraudă verifică în detaliu toate etapele ciclului de comercializare a legumelor și fructelor până la vânzarea către consumatorul final, cu precădere în legătură cu legalitatea achizițiilor intracomunitare și importurilor, corectitudinea actelor de proveniență și de însoțire a produselor, corespondența cu realitatea a facturilor, chitanțelor și bonurilor fiscale”, a explicat ANAF într-un comunicat remis presei.

Înainte ca ANAF să se pună pe treabă, Dragnea a atacat, din nou, importul de produse. „Am auzit – şi pe bună dreptate – cei de la hipermarketuri vin şi controlează tot lanţul de producţie, de la solar până când ajunge roşia pe raft. Dar întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft, pe masa românilor? Toată lumea se plânge de calitatea proastă şi de faptul că nu sunt sănătoase”, a spus Liviu Dragnea pe 10 aprilie, când era în vizită la Colibaşi.

„Eu le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar-Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile. Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fructă, fiecare fruct, fiecare legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit”, a mai spus Dragnea.

Între timp, ANAF s-a mobilizat și a dus la blocarea granițelor. Rămâne de văzut ce alte atacuri ale liderilor politici se vor mai transpune în acțiuni „în teritoriu”.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro