ANAF se face, din nou, că lucrează. Ținta e tot Dragonul Roșu

ANAF se face, din nou, că lucrează. Ținta e tot Dragonul Roșu

Direcția Generală a Vămilor, din cadrul ANAF, a organizat un nou control de amploare în centrele comerciale Europa și Dragonul Roșu.

Controalele organizate de ANAF au vizat zece societăți comerciale și mai multe persoane fizice care-și vindeau marfa în centrele comerciale Europa și Dragonul Roșu. În cadrul acțiunii, au fost reținute bunuri în valoare de aproximativ două milioane de euro, potrivit Direcției Generale a Vămilor.

15.000 de produse cosmetice, parfumuri, apă de parfum, rujuri și farduri și aproximativ 30.000 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte au fost, de asemenea, confiscate.

Controalele ANAF în Dragonul Roșu, eficiență sau spectacol?

De fiecare dată când au loc controale în Dragonul Roșu, inspectorii Fiscului anunță capturi uriașe. Se vorbește de marfă de milioane de euro, tone de bunuri confiscate și zeci de amenzi împărțite în stânga și-n dreapta.

E locul perfect în care poți să-ți faci reclamă și să le arăți superiorilor că „ți-ai făcut planul”. Dar controalele arată, de fapt, că Dragonul Roșu este un loc în care nu ai cum să nu găsești ceva ilegal. De fiecare dată sunt descoperite nereguli, iar comercianții de acolo dau impresia că nu mai lucrează de multă vreme nici măcar la limita legii.

Majoritatea comercianților sunt chinezi, iar complexul comercial pare că își desfășoară activitatea în mod ilegal de ani buni. S-ar putea să fie posibil doar pentru că autoritățile închid ochii. Și îi deschid, din când în când, atunci când își aduc aminte că există Dragonul Roșu.

Și, de fiecare dată, pleacă de acolo cu capturi mari. Dar, imediat ce pleacă, activitatea se reia în același mod. Și nimeni nu pare să fie deranjat de amenzile primite sau descurajat de inspectorii fiscali.

Prin martie, ANAF anunța triumfător că a pus sigiliul pe mai bine de 1.000 de spații de depozitare marfă din complexul comercial Dragonul Roșu. Cum-necum, depozitele sunt sigilate, dar tarabele cu mărfuri sunt tot acolo.