27 mart. 2019 | 10:08

Cu tunurile pe Uber și Taxify: ce le pregătește ANAF șoferilor

Știri generale
Cu tunurile pe Uber și Taxify: ce le pregătește ANAF șoferilor

Companiile de ridesharing, precum Uber și Bolt (fostul Taxify), au fost luate la țintă de autorități. Guvernul se pregătește să le scoată în afara legii, iar Parlamentul să le reglementeze dur. Și nici inspectorii ANAF nu stau degeaba.

Fiscul pregătește controale anti-fraudă la colaboratorii Uber și Taxify, adică șoferii care lucrează cu aceste companii. Un document oficial, redactat la Ministerul Finanțelor, dezvăluie planul pus la cale de Fisc.

Potrivit Profit.ro, sunt vizați șoferii care fac curse prin intermediul aplicațiilor celor două companii de ridesharing.

Ce trebuie să știe șoferii Uber și Taxify

În document scrie că Fiscul a început să-i identifice pe colaboratorii companiilor de ridesharing. Adică șoferii care transportă pasageri prin aplicațiile Uber și Bolt (fostul Taxify). Datele obținute de inspectori ar putea duce la niște controale dure.

ANAF vrea să vadă dacă șoferii plătesc taxe pentru veniturile încasate sau dacă încalcă vreo lege privind transporturile.

Se lucrează, așadar, pe toate fronturile împotriva companiilor care oferă servicii alternative de transport.

Săptămâna aceasta, Guvernul anunța că va adopta o ordonanță de urgență care ar putea scoate Uber și Taxify în afara legii. Cele două companii rămân apoi la mâna Parlamentului, care le pregătește reglementări dure.

Citește AICI consecințele legii anti-Uber.

Cum se apără Uber și Taxify

Uber și Bolt (fostul Taxify) au transmis, recent, un comunicat comun de presă în care îi cer Guvernului să amâne ordonanța promisă taximetriștilor. Cele două companii susțin că e nevoie de o reglementare, dar ea trebuie să se facă în urma unei analize și, mai ales, în urma negocierilor, nu peste noapte.

Apelul era făcut „în numele celor peste două milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele”.

Cele două companii menționau, de asemenea, că au contribuit în ultimii ani cu zeci de milioane de euro la economia locală.

De la Ministerul Transporturilor li se transmitea, însă, că nu se urmărește interzicerea activității. Ministrul Răzvan Cuc susținea că vrea doar ca toată lumea să respecte aceeași lege.

„Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria”, spunea ministrul Răzvan Cuc.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Piftie cu pulpe de curcan. Nu vei avea nevoie de gelatină
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Amendă de 15.000 de lei pentru proprietarii de apartamente. Interzis pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: "Tot sistemul de protecție al casei e inventat de mine"
Avantaje
DECIZIE FINALĂ pentru românii care plătesc FACTURI! S-au anunțat PREȚURILE pe 2025
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro