27 mart. 2019 | 10:08

Cu tunurile pe Uber și Taxify: ce le pregătește ANAF șoferilor

Știri generale
Cu tunurile pe Uber și Taxify: ce le pregătește ANAF șoferilor

Companiile de ridesharing, precum Uber și Bolt (fostul Taxify), au fost luate la țintă de autorități. Guvernul se pregătește să le scoată în afara legii, iar Parlamentul să le reglementeze dur. Și nici inspectorii ANAF nu stau degeaba.

Fiscul pregătește controale anti-fraudă la colaboratorii Uber și Taxify, adică șoferii care lucrează cu aceste companii. Un document oficial, redactat la Ministerul Finanțelor, dezvăluie planul pus la cale de Fisc.

Potrivit Profit.ro, sunt vizați șoferii care fac curse prin intermediul aplicațiilor celor două companii de ridesharing.

Ce trebuie să știe șoferii Uber și Taxify

În document scrie că Fiscul a început să-i identifice pe colaboratorii companiilor de ridesharing. Adică șoferii care transportă pasageri prin aplicațiile Uber și Bolt (fostul Taxify). Datele obținute de inspectori ar putea duce la niște controale dure.

ANAF vrea să vadă dacă șoferii plătesc taxe pentru veniturile încasate sau dacă încalcă vreo lege privind transporturile.

Se lucrează, așadar, pe toate fronturile împotriva companiilor care oferă servicii alternative de transport.

Săptămâna aceasta, Guvernul anunța că va adopta o ordonanță de urgență care ar putea scoate Uber și Taxify în afara legii. Cele două companii rămân apoi la mâna Parlamentului, care le pregătește reglementări dure.

Citește AICI consecințele legii anti-Uber.

Cum se apără Uber și Taxify

Uber și Bolt (fostul Taxify) au transmis, recent, un comunicat comun de presă în care îi cer Guvernului să amâne ordonanța promisă taximetriștilor. Cele două companii susțin că e nevoie de o reglementare, dar ea trebuie să se facă în urma unei analize și, mai ales, în urma negocierilor, nu peste noapte.

Apelul era făcut „în numele celor peste două milioane de utilizatori și a zecilor de mii de șoferi care folosesc platformele”.

Cele două companii menționau, de asemenea, că au contribuit în ultimii ani cu zeci de milioane de euro la economia locală.

De la Ministerul Transporturilor li se transmitea, însă, că nu se urmărește interzicerea activității. Ministrul Răzvan Cuc susținea că vrea doar ca toată lumea să respecte aceeași lege.

„Noi nu avem nicio problemă cu Uber şi cu Clever, noi dăm o ordonanţă care să combată pirateria”, spunea ministrul Răzvan Cuc.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Mărul negru, soiul care crește la peste 3.000 de metri altitudine. Un singur fruct costă cât 20 de kilograme de mere "Florina"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro