Amendă de 1.000 de lei pentru toți românii care comit această greșeală pe domeniul public. Era și timpul!

Amendă de 1.000 de lei pentru toți românii care comit această greșeală pe domeniul public. Era și timpul!
Amendă de 1.000 de lei pentru toți românii care comit această greșeală pe domeniul public

Românii care comit această greșeală pe domeniul public primesc amenzi usturătoare, în valoare de 1.000 de lei. Atenție, iată ce nu mai trebuie să faceți dacă vreți să evitați astfel de amenzi deloc de neglijat.

Amendă de 1.000 de lei pentru toți românii care comit această greșeală pe domeniul public

Li s-a întâmplat recent unor cetățeni din Brăila, dar situația nu e deloc diferită în București, spre exemplu, unde în urmă cu două luni s-au dat, de asemenea, amenzi pentru aceeași faptă.

Astfel, în perioada 17- 25 august, mai mulți ceteți brăileni au primit amenzi pentru aruncatul cojilor de semințe pe domeniul public. Poliția Locală s-a văzut nevoită să ia măsuri împotriva ”covoarelor” de coji de semințe de pe jos. Cuantumul acestor amenzi a crescut substanțial însă, pentru cei care poate încă nu au aflat asta! Spărgătorii de semințe vor scoate deci din buzunare câte 1.000 de lei ori de câte ori sunt prinși în fapt.

Nu mai puțin de opt persoane au fost depistate și sancționate contravențional în Brăila, cu amenzi în valoare de 7.000 de lei.

”V. A.-M., în vârstă de 25 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în parcul de joacă situat lângă Complexul Dinamo consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos; C.A.-M., în vârstă de 22 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistată în parcul de joacă situat lângă Complexul Dinamo consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos; D. A.-F., în vârstă de 21 ani, din Brăila – cu amendă în valoare de 1.000 lei – fiind depistat în parcul de joacă situat pe str. G-ral David Praporgescu consumând seminţe de floarea soarelui şi aruncând cojile pe jos”, au spus cei de la Poliția Locală, potrivit obiectiv.br.

Și în Sectorul 6 s-au aplicat amenzi pentru aceeași faptă

Alt oraș, aceeași situație însă! În urmă cu două luni, în cadrul unei acţiuni care a vizat depistarea, identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public, polițiștii locali din Sectorul 6 al Bucureștiului au dat amenzi mai multor persoane care aruncau cojile de seminţe pe aleile parcurilor Marin Preda, Crângaşi, Păcii, Timișoara, Gorjului şi Drumul Taberei. Au fost însă şi cazuri în care cei surprinşi au fost de acord să măture şi să cureţe spaţiul pe care au aruncat resturile, de teama amenzilor.

Reacția cetățenilor indică că… era și timpul să se ia astfel de măsuri!

„Foarte bine se procedează foarte corect. Ar fi bine să amendați și totodată să îi puneți să strângă după câinii lor. Sunt foarte mulți cei care nu strâng după câini!”, a fost doar unul dintre mesajele cetățenilor privind acțiunea polițiștilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI