Decizie finală în cazul amenzii CNCD a lui Iulian Bulai care a spus că ”Iisus provine dintr-o familie foarte ciudată”

Decizie finală în cazul amenzii CNCD a lui Iulian Bulai care a spus că ”Iisus provine dintr-o familie foarte ciudată”
Ce decizie s-a luat in cazul lui Iulian Bulai

Curtea de Apel Bacău a anulat hotărârea CNCD prin care deputatul USR Plus Iulian Bulai a fost amendat cu 5.000 de lei, deoarece a făcut pe Facebook o postare în 2019, în care susținea că Iisus provine „dintr-o familie foarte ciudată”.

Decizie în cazul amenzii CNCD a lui Iulian Bulai

Decizia nu este definitivă. În urmă cu două săptămâni CNCD a făcut recurs.

Afirmațiile lui Iulian Bulai potrivit cărora Iisus are „o mamă surogat şi un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea” au fost analizate de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după o sesizare, care a decis să îl amendeze pe acesta cu 5.000 de lei.

Pe această speță, Iulian Bulai s-a adresat instanței din Bacău, instanță care în iunie 2021 a anulat Hotărârea nr. 106 din 27.01.2021 a CNCD.

În motivarea deciziei, Curtea de Apel Bacău a considerat că „nu există niciun temei a considera că a instigat la ură sau că a fost un discurs politic; de asemenea, nu s-a produs un act de îngrădire a libertății religioase a vreunei persoane pentru ca statul, prin instituțiile sale și legislația existentă să restrângă, la rândul său, libera exprimare.”

Ce spunea Iulian Bulai de Crăciun

Amintim că în data de 25 decembrie 2019, Iulian Bulai a transmis un mesaj controversat cu ocazia Crăciunului:

„Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extraordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie.

Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.

În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI