Amenzi de 3.000 de euro pentru turiștii care fură asta, de pe plajă. Primarul e disperat: ”Nu se mai reproduce”

Amenzi de 3.000 de euro pentru turiștii care fură asta, de pe plajă. Primarul e disperat: ”Nu se mai reproduce”
Amenzi de 3.000 de euro pentru turiștii care fură acest nisip

Turiștii nu trebuie să mai facă asta! Amenzi uriașe pentru cei care fură un lucru important de pe plajă. Primarul este disperat din cauza acestei situații. Despre ce este vorba și ce spune oficialul?

Amenzi de 3.000 de euro pentru turiști. Ce fură aceștia?

Turiștii din Sardinia l-au făcut pe primar să privească disperat o situație pe care n-ar fi crezut-o. Cei care vizitează locurile sunt fascinați de priveliște și de plajă atât de tare încât unii dintre ei au început să fure nisip cu nemiluita.

Autoritățile au luat la cunoștință povestea și au ridicat amenzile până la 3.000 de euro. Ceea ce l-a supărat pe oficialul local a fost îndrăzneala turiștilor de a-și ascunde fapta chiar și după ce au fost prinși. Concret, un cuplu din Italia a fost văzut cum umpleau o sticlă de plastic cu nisip. Martorul a acționat imediat și a chemat poliția, arată The Guardian.

„Când au sosit polițiștii, cuplul nega totul, ba chiar încerca să ascundă sticla cu nisip sub un prosop de plajă. Cerșeau încrederea. Însă această faptă nu este una rară”, a transmis Andrea Abis, primarul orașului Cabras.

Fapta e ilegală din 2017

Cei doi au primit o amendă de 1.000 de euro pe loc pentru fapta comisă. Tone de nisip sunt furate de pe plajele din Sardinia în fiecare vară, cu toate că acest lucru este ilegal încă din 2017. De asemenea, nu este legal nici ca turiștii să plece de pe plajă cu scoici sau pietricele din insula mediteraneană.

Amenzile în dreptul oamenilor care practică asta sunt cuprinse între 500 și 3.000 de euro, iar dacă sunt prinși încercând să plece cu cantități semnificative de nisip pot fi chiar trimiși în închisoare. Cei mai mulți dintre vinovați nu sunt localnicii, ci turiștii care vor să ia o amintire din Sardinia sau în scopul vânzării pe internet.

Autoritățile au specificat că este vorba în special de nord-europeni care obișnuiesc să ia mai multe sticle de plastic cu nisip pe care scriu plaja de proveniență. O astfel de situație s-a petrecut în anul 2019 când Poliția a prins un cuplu care furase nu mai puțin de 40 de kilograme de nisip pe care l-au pus în 14 sticle.

„A fost cel mai deosebit caz. Cuplul furase”

Aceștia au fost prinși exact când se urcau într-un ferryboat pentru a merge acasă. „A fost cel mai deosebit caz. Cuplul furase nisipul pentru a-l pune în acvariul de acasă”, a spus șeful poliției din Olbia, Carlo Lazzari.

Carlo Lazzari a susținut că în fiecare zi oamenii legii găsesc sticle cu nisip în bagajele călătorilor atunci când vor să plece din țară. Echipa Poliției urmărește și site-uri diverse unde este vândut nisipul.

„Există o piață online, iar cererea pentru nisipul din Sardinia este foarte mare. Cei mai mulți cumpărători sunt colecționari de nisip. Îl numim nisip-fosilă deoarece, din punct de vedere geologic, acesta nu se mai reproduce, astfel că ce pierdem nu putem recupera”, a transmis șeful poliției.