Ce aliment consumi, dar nu știi cât de mult rău îți face? Specialiștii recomandă să-l scoți din dieta ta. Este toxic și nu-ți aduce niciun beneficiu. Despre ce este vorba?
Pâinea, alimentul cel de toate zilele fără de care unii nu se pot sătura dacă nu-l consumă alături de preparatele preferate. Deși pare inofensivă, specialiștii recomandă consumul moderat al ei, dar de preferat ar fi renunțarea definitivă. Tot mai mulți oameni au început să reducă din cantitatea de pâine consumată, iar cei care au reușit să o înlocuiască cu ceva pe placul lor și asemănător nu trebuie să-și mai facă nicio grijă.
Dezvăluirile oamenilor care s-au ambiționat să o „uite” definitiv la masă au scos la iveală reacții adverse ale consumului ei asupra organismului. Cele mai sănătoase tipuri sunt: pâinea din grâu integral și pâinea din secară/grâu integral.
Este un produs inutil
Te face să mănânci mai mult
Reduce din gustul mâncării
Te face să te simți balonat
Nu are gust
E toxică
Afectează aspectul pielii
Te îmbătrânește prematur
Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 264
Lipide totale 3,2 g
Lipide saturate 0,7 g
Lipide polinesaturate 1,6 g
Lipide mononesaturate 0,6 g
Lipide trans 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 491 mg
Potasiu 115 mg
Carbohidrați 49 g
Fibre alimentare 2,7 g
Zahăr 5 g
Proteine 9 g
„Ingrediente: 1 kg făină tip 550 sau 650
700 ml apă caldă, nu fierbinte
20 g sare
25 g drojdie proaspătă
puțin ulei
Mod de preparare: Presară deasupra puțină făină și lasă castronul pe masă, pentru 10 minute, până când se activează drojdia. Aceasta își va mări volumul și va deveni spumoasă. Toarnă, apoi, toată făina peste drojdie și frământă aluatul pentru pâine. Când acesta este încă lipicios, adaugă sarea și restul de apă. În cazul în care aluatul pare foarte moale, cantitatea de apă adăugată trebuie să fie mai mică. Mai frământă puțin, apoi toarnă puțin ulei pe blatul de lucru, mută aluatul și frământă bine cu mâinile. Pune aluatul într-o tavă, acoperă-l cu o folie de plastic și lasă-l la dospit pentru o oră, la temperatura camerei. După ce a dospit, formează pâinea sub forma unei bile, apoi pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introdu în cuptorul preîncălzit la 250 de grade Celsius o tavă cu apă fierbinte, în partea de jos, iar în partea de sus introdu tava cu pâine. Aburul va împiedica formarea prematură a crustei. Lasă pâinea să se coacă pentru 20 de minute, apoi scoate tava cu apă. Redu temperatura la 200 de grade Celsius și mai lasă pâinea să se coacă pentru încă 30 de minute, pornind ventilația cuptorului”, arată solarisplant.ro.