În fieare zi, unii dintre noi alegem să mâncăm cu regularitate un anume aliment, deși știm că s-ar putea să nu e facă chiar bine, dar o facem din obișnuință. Dar, iată că vine un avertisemnt din partea niutrționiștilor cu privire la alimentul pe care îl mănânci zilnic și care îți inflamează corpul. Ar fi cazul să citești mai departe și vezi care este acest aliment și de ce se ajunge la acastă situație.
Când vine vorba de a ține inflamația la distanță, mai ales dacă dorești să-ți atingi obiectivele de pierdere în greutate, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să recurigi la unele schimbări în dietă.
Acest lucru poate include încorporarea alimentelor antiinflamatorii în mesele tale, dar înseamnă, de asemenea, să elimini anumite alimente care pot agrava problema. După cum se pare, alimentele procesate sunt printre cele mai proaste opțiuni existente, mai ales când vine vorba de un tip de carbohidrați.
Vezi și: Dieta de urgență. Cum slăbești cel puțin 3 kilograme în timp record, ce spun nutriționiștii
Și astfel ajungem să vorbim de alimentul pe care îl mănânci zilnic și care îți inflamează corpul, și anume pâinea albă. Nutriționiștii vorbesc în aceste zile despre modul în care pâinea albă poate duce la și agrava inflamația. Aceștia spun că ingredientele foarte procesate pot duce la disbioză intestinală, creștere în greutate și multe altele.
Vezi și: Cu ce poţi înlocui pâinea albă. Alimentul e nociv pentru sănătate, prea mulţi români îl consumă
Pâinea este o parte centrală a multor bucătării. De la aluat acrișor la secară, există atât de multe opțiuni din care puteți alege pentru o gamă largă de mese. Cu toate acestea, nutriționiștii avertizează că, dacă te trezești în mod frecvent că te îndrepți spre pâinea albă procesată de la magazinul alimentar, ai putea să te pregătești pentru inflamații și creșterea în greutate în timp.
”Pâinea albă de pâine folosită în mod obișnuit pentru a face sandvișuri este cea mai proastă formă de pâine pe care să o consumi din multe motive, dar mai ales din cauza efectelor sale inflamatorii”, avertizează nutriționiștii.
Vezi și: Câte calorii are pâinea albă vs. pâinea neagră. Ce recomandă nutriționistul
Specialiștii subliniază că pâinile de acest tip, împreună cu alte alimente procesate, au fost supuse unui proces de rafinare în care fibrele și nutrienții benefici sunt îndepărtați și, eventual, înlocuiți cu versiuni sintetice, care sunt unii dintre cei mai mari vinovați de inflamație.
Una din concluziile nutriționiștilor este că pâinea albă poate ”dăuna intestinului, provocând inflamații și hrănind bacteriile rele, ceea ce duce la disbioză intestinală.”
În plus, este demn de remarcat faptul că pâinea albă este plină de zahăr, oferind în același timp puține sau deloc fibre, sau orice valoare nutritivă, de altfel. Nu numai că zahărul este inflamator și o cauză majoră a creșterii în greutate, dar te face să poftești și mai mult zahăr.
Vezi și: Pâinea care te îmbătrânește fără să-ți dai seama. Ce greșeală mare fac românii
Asta înseamnă că mâncatul pâinii albe va duce probabil la pofte de mai mulți carbohidrați rafinați mai târziu în cursul zilei, mai ales că nu te va menține sătul foarte mult timp din cauza lipsei de proteine și fibre. Desigur, un pic de pâine albă din când în când nu te va ucide.
Vezi și: Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent
Cu toate acestea, dacă mănânci zilnic acest tip de pâine, în timp, îți poate afecta serios organismul. Consumul de pâine albă ar trebui evitat în special dacă încerci să slăbești sau să ții la distanță inflamațiile.
În schimb, aprovizionează-te cu pâine integrală bogată în fibre și cu soiuri germinate. Va merita în cele din urmă, iar astfel vei renunța la pâinea albă, alimentul pe care îl mănânci zilnic și îți inflamează corpul.