30 mai 2023 | 19:43

Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent

Diverse
Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent
Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine

Aliment de bază, ușor de găsit sau de făcut chiar acasă, este nelipsită de pe mesele românilor, indiferent de ocazie sau moment al zilei. Cu toate astea, nu este mereu cea mai bună alegere pentru sănătatea organismului uman. Specialiști în nutriție au dezvăluit care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Află, din rândurile de mai jos, care este detaliul de pe etichetă la care să fii atent.

Specialiștii au dezvăluit care este cea mai nesănătoasă pâine

De generații întregi, pâine este un aliment nelipsit de pe mesele românilor din toate colțurile țării. Este ieftină, se găsește în toate magazinele și parcă potolește foamea ca niciun alt produs, însă nu este mereu cea mai sănătoasă opțiune.

Pentru a fi siguri că alegem corect, în condițiile în care gama de produse din comerț este uriașă, există câteva detalii la care trebuie să fim atenți.

Potrivit specialiștilor, cea mai sănătoasă pâine este cea din 100% cereale integrale, dar nu este singura variantă potrivită pentru o dietă corectă.

„Totul se rezumă la a vedea cum se potrivește cu ceea ce mănânci în mod regulat și ce mănânci la acea masă sau gustare. O parte din pâine va fi configurată pentru dieta oricui, este doar o chestiune de cantitate.

Totul se reduce la ceea ce vă place, dar îmi place foarte mult ca oamenii să mănânce o varietate de alimente. Deci, dacă mâncați mult grâu sub formă de paste, biscuiți și cereale pentru micul dejun, poate că ar fi bine să aveți pâinea din făină de ovăz”, spune Jill Weisenberger, dietetician nutriționist autorizat.

Te-ar putea interesa și: Rețeta de pâine care nu îngrașă a Andreei Marin. Este gata în 5 minute

„Sunt doar cuvinte de marketing”

Nutriționistul a explicat și care este detaliul la care trebuie să fim atenți pe etichetă.

„Când vă uitați la exterior, în partea din față a ambalajului, multe dintre cuvinte sunt doar marketing. Astfel, când scrie: fabricat cu cereale integrale, toate acestea sunt corecte din punct de vedere faptic, dar ceea ce nu vă spune este cu cât de multe cereale integrale este fabricată”, mai spune Weisenberger.

La pol opus, cea mai nesănătoasă pâine este cea albă, fiind cea mai procesată. Totuși, dacă suntem atrași de gustul ei ușor dulceag, există o alternativă mai bună: cea din grâu alb integral.

„Grâul alb integral nu are fitonutrienți în comparație cu grâul integral tradițional, dar, în rest, este un grâu integral și este comparabil din punct de vedere nutrițional”, spune Weisenberger. „Oamenii care au membri ai familiei cărora nu le place pâinea integrală pot trece aceasta (drept pâine albă), nimeni nu ar ști vreodată”.

Te-ar putea interesa și: Nu mai pune pâinea în frigider. Unde se ţine pentru a rămâne proaspătă mai mult timp

Parteneri