Pâinea albă este un aliment gustos, pufos și ușor de digerat, fiind una dintre favoritele de pe mesele românilor. Deși are un gust foarte bun și merge tartinată cu gem, dulceață, unt, cremă de brânză sau icre, iată adevărul despre cât de periculoasă ar fi, de fapt.
Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că pâinea albă nu este recomandată în diete și nici pentru persoane care adoptă un stil de viață sedentar, deoarece favorizează acumularea unor kilograme în plus.
Conform experților din domeniul sanitar, persoanele care consumă frecvent și în cantități industriale pâine albă și produse de patiserie făcute cu făină albă de grâu pot risca să dezvolte probleme cardiace.
Potrivit unui raport PURE (Prospective Urban Rural Epidemiology) publicat în British Medical Journal, rezultatele au relevat faptul că oamenii care mănâncă, în fiecare zi, cel puţin 350 de grame de cereale rafinate, pot dezvolta anumite sensibilități și probleme de sănătate.
De asemenea, pâinea albă consumată la fiecare masă crește riscul de diabet zaharat, spun medicii. Amidonul din făina de grâu albă și zahărul din pâinea albă contribuie la un aport zilnic mai ridicat de glucide.
Citește și Câtă sare are, de fapt, o felie de pâine. Te vei gândi de două ori înainte să o mănânci de acum
Un alt sfat este să înlocuiești pâinea albă cu cea neagră sau intermediară, pentru ca digestia să se poată realiza cu ușurință.
Consumul de pâine albă ar trebui redus în fiecare zi la o felie sau două. Majoritatea oamenilor poate avea diverse probleme din cauza produselor de panificație din făină albă, cu toate că sunt și oameni care au un stomac mai rezistent și digeră foarte ușor pâinea albă.
Specialiștii în nutriție le recomandă oamenilor să consume cât mai puțină pâine albă și să o înlocuiască, frecvent, cu alimente care au aport nutrivit ridicat precum:
Un alt truc genial este să eviți total să consumi pâine, atunci când mănânci pilaf, piure din cartofi, garnitură de legume, paste făinoase sau orice tip de salată.
Citește și Ce conțin covrigii din Lidl, Kaufland și Mega Image. Detaliul pe care oamenii nu îl cunosc