17 apr. 2022 | 10:22

Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’

Monden
Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’
Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert

Ce aliment trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic a anunțat care este cel mai sănătos desert. Mihaela Bilic a dezvăluit că substanțele conținute de acest aliment funcționează mai ceva ca un medicament și că „este cel mai deștept dulce”. Totuși, nutriționistul a precizat însă că „sănătos” nu înseamnă neapărat și „dietetic”. Iată despre ce este vorba!

Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este desertul sănătos. Este vorba despre ciocolată.

„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, conform adevarul.ro.

Deși este un desert sănătos, nu trebuie exagerat cu cantitatea de ciocolată pentru că, pe lângă cacao, ciocolata conține și zahăr, iar acest ingredient, dacă este consumat în exces, poate să ducă la steatoză hepatică.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care in organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.

În zahar avem o moleculă de glucoză și una de fructoză. În momentul în care ajunge in organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominala și steatoza hepatică.

Daca folosim una-doua lingurițe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depășim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus declarat nutriționistul.

Sfaturile Mihaelei Bilic cu privire la alimentele de la masa de Paști

Mihaela Bilic are recomandări pentru masa de Paști. Ea spune că cei care vopsesc ouă ar trebui să fie atenți să folosească o vopsea de calitate, care să nu treacă prin coaja oului. În plus, nutriționistul mai spune că ar fi de preferat ca oul să fie fiert cleios, dar ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Ouăle fierte se pot consuma chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider.

În ce privește salatele, nutriționistul susține că există trei „păcătoase”: cea de boeuf, de icre și salata de vinete. Salata de boeuf conține multă maioneză, care pică greu la ficat, motiv pentru care ar trebui scoasă de la masa de Paști. Pentru mai multe recomandări ale Mihaelei Bilic despre alimentele ce trebuie consumate la masa de Paști, citește AICI!

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
S-a dat ORDIN în Ungaria! Ungurii ne dau lecții
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
REGELE CHARLES, GRAV BOLNAV! Casa Regală se pregătește de MOARTE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro