Ce aliment trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic a anunțat care este cel mai sănătos desert. Mihaela Bilic a dezvăluit că substanțele conținute de acest aliment funcționează mai ceva ca un medicament și că „este cel mai deștept dulce”. Totuși, nutriționistul a precizat însă că „sănătos” nu înseamnă neapărat și „dietetic”. Iată despre ce este vorba!
Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este desertul sănătos. Este vorba despre ciocolată.
„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, conform adevarul.ro.
Deși este un desert sănătos, nu trebuie exagerat cu cantitatea de ciocolată pentru că, pe lângă cacao, ciocolata conține și zahăr, iar acest ingredient, dacă este consumat în exces, poate să ducă la steatoză hepatică.
„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care in organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.
În zahar avem o moleculă de glucoză și una de fructoză. În momentul în care ajunge in organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominala și steatoza hepatică.
Daca folosim una-doua lingurițe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depășim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus declarat nutriționistul.
Mihaela Bilic are recomandări pentru masa de Paști. Ea spune că cei care vopsesc ouă ar trebui să fie atenți să folosească o vopsea de calitate, care să nu treacă prin coaja oului. În plus, nutriționistul mai spune că ar fi de preferat ca oul să fie fiert cleios, dar ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Ouăle fierte se pot consuma chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider.
În ce privește salatele, nutriționistul susține că există trei „păcătoase”: cea de boeuf, de icre și salata de vinete. Salata de boeuf conține multă maioneză, care pică greu la ficat, motiv pentru care ar trebui scoasă de la masa de Paști. Pentru mai multe recomandări ale Mihaelei Bilic despre alimentele ce trebuie consumate la masa de Paști, citește AICI!