Cum faci tartă cu mere la tigaie. Desertul e gata în 30 de minute

Cum faci tartă cu mere la tigaie. Desertul e gata în 30 de minute
Cum să faci tartă cu mere la tigaie?

Cum poți să prepari cea mai ușoară și rapidă tartă cu mere? Această rețetă îți sare în ajutor pentru weekend-ul care se apropie cu pași repezi. Ea este o opțiune fantastică pentru invitații neanunțați pe care vrei totuși să îi surprinzi cu ceva dulce. Desertul nu se face deloc greu, ai nevoie de puține ingrediente pentru el și cu siguranță poți să îl prepari alături de copiii tăi. Care sunt pașii?

Rețetă pentru tartă cu mere la tigaie: un desert rapid și simplu

Majoritatea oamenilor au mere în casă pe care le consumă ca o gustare sau la un mic dejun. Le mai poți folosi și pentru un desert copios și delicios pentru masa de weekend alături de prieteni sau familie.

Cu siguranță cei care vin în vizită vor fi încântați de desertul pe care îl vei pregăti. Deși pare ceva simplu și banal, acest preparat va fi un deliciu pentru cei care îl vor gusta.

Nu trebuie să ai multă îndemânare în bucătărie pentru a-l face. Mai mult decât atât, dacă vrei să le distragi copiilor atenția poți să îi pui să te ajute în pregătirea desertului.

  • Ingrediente

5 mere,
30 grame unt,
4 linguri de zahar,
1 ou,
250 ml iaurt sau smântână,
40-150 grame făină,
esență de vanilie sau coajă de lămâie,
praf de sare,
2 lingurițe de praf de copt.

Mod de preparare

Decojește merele și taie-le felii. Topește puțin unt într-o tigaie și adaugă o lingură de zahăr. Gătește-l până devine maro, ulterior pune scorțișoara și merele în untul pregătit. Sotează fructele ușor până când devin moi.

Oprește focul și lasă tigaia cu mere deoparte. Pune într-un bol oul cu trei linguri de zahăr, praf de sare, iaurt, făină, esență de vanilie sau coajă de lămâie și praful de copt. Amestecă toate ingredientele bine până când se omogenizează.

Toarnă aluatul peste merele sotate în unt și tarta se coace sub capac la foc mic. Lasă totul pe aparatul de gătit pentru 30 de minute, ulterior fă testul cu scobitoarea pentru a vedea starea aluatului.

Întoarce tarta pe partea cealaltă și coace totul încă 7 minute la foc mic. Este recomandat să nu o servești fierbinte. Dacă alegi să o consumi puțin călduță, pune deasupra ei o cupă de înghețată de vanilie.

Dacă o mănânci rece, poți face un sirop fin de ciocolată cu care să o ornezi. Este foarte simplă de făcut și cu siguranță cei care o vor gusta vor mai cere încă o porție.