03 sept. 2022 | 17:17

Alimentul care este o comoară în farfuria ta. Ce beneficii rare are

Sănătate
Alimentul care este o comoară în farfuria ta. Ce beneficii rare are
Alimentul care este o comoară în farfuria ta. A devenit foarte popular în rândul persoanelor care mănâncă sănătos.

Trăim într-o lume plină de culoare. Uneori, diversitatea acesteia poate fi remarcată și în domeniul alimentar. Când spunem asta ne referim la un produs care a devenit foarte popular în rândul persoanelor care au grijă de sănătatea lor. Este noua obsesie a nutriționiștilor. Află în rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre alimentul care este o comoară în farfuria ta.

Alimentul care este o comoară în farfuria ta

Ai auzit vreodată despre orezul roșu? Este noua obsesie a pasionaților de fitness. Acest tip de orez prezintă o culoare roșie din cauza unui compus ce poartă denumirea de antocianină. Acesta are mai multe proprietăți medicinale și de promovare a stării de sănătate.

Prezența antocianilor în bobul de orez roșu îl face foarte bun, din punct de vedere nutrițional. Acesta este și unul dintre motivele pentru care orezul roșu este atât de iubit de pasionații de fitness. Alimentul vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organismul uman.

Potrivit specialiștilor din domeniul nutriției, orezul roșu întărește foarte mult imunitatea. Acest aliment are mulți antioxidanți și magneziu, care ajută la prevenirea multor afecțiuni de sănătate. Are în compoziția sa și seleniu, un mineral care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

Orezul roșu ajută și la controlarea diabetului. Din acest motiv, este preferat de persoanele care vor să piardă în greutate. Produsul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că determină o creștere lentă a nivelului de glucoză din sânge.

Ce beneficii are orezul roșu și de ce trebuie să-l încerci și tu

Nutriționiștii au explicat la ce poate folosi conținutul bogat de magneziu din orezul roșu. Consumul regulat al alimentului cu pricina poate să ajute la îmbunătățirea circulației oxigenului în organismul uman. Astfel, el poate preveni astmul.

Fiind o sursă excelentă de fibre, orezul roșu facilitează și procesul de digestie. Totodată, alimentul reduce senzația de foame, oferind consumatorului impresia că este sătul o perioadă lungă de timp.

Și acesta este unul dintre motivele pentru care orezul roșu este potrivit persoanelor care vor să piardă kilogramele în plus. Dacă mănâncă orez roșu, nu vor mai fi tentați să consume foarte multe alte produse nesănătoase pentru a se simți săturați.

Tărâțele prezente în orezul roșu ajută la reducerea nivelului de colesterol. Proprietățile orezului roșu sunt identice cu cele ale unor medicamente chinezești, folosite de către specialiști pentru reducerea nivelului de colesterol, potrivit publicației HealthShots.

Fiind un aliment bogat în magneziu și calciu, orezul roșu mai este folosit pentru a crește densitatea osoasă. El poate preveni și apariția mai multor afecțiuni de sănătate care au legătură cu oasele.

Parteneri
BREAKING NEWS! Florin Piersic a fost transportat de urgență la București! Primele imagini, după ce infecția a ajuns în tot corpul
Redactia.ro
3 zodii care au șanse să câștige la Loto în această lună. Se pare că norocul este de partea lor
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
S-a dat ordinul pentru TOATE FEMEILE, inclusiv din România. Noile reguli devin OBLIGATORII
Capital.ro
Miercurea din Săptămâna Luminată, tradiții și superstiții. Ce nu au voie femeile să facă în această zi
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Se ADAUGĂ VECHIME în muncă! SCHIMBAREA de la PENSIE
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro