18 mart. 2022 | 17:43

Secretul pilafului perfect. Trucul pentru ca bobul de orez să rămână întreg

Utile
Secretul pilafului perfect. Trucul pentru ca bobul de orez să rămână întreg
Secretul pilafului perfect.

Care este secretul pilafului perfect și care este trucul pentru ca bobul de orez să rămână întreg. Pilaful este un fel de mâncare nelipsit de pe mesele românilor în perioadele de post. Delicios și sățios, datorită conținutului de carbohidrați, rețeta de pilaf nu necesită foarte mult timp de pregătire, motiv pentru care poate fi soluția salvatoare în zilele în care dorești să gătești ceva rapid și gustos.

Secretul pilafului perfect

Pilaful este un fel de mâncare adorat de români. El se pregătește rapid și devine un deliciu, dacă gospodinele respectă metoda preparării ca la carte. Regretatul jurnalist culinar Radu Anton Roman dezvăluie pe îndelete cum se face pilaful și la ce trebuie să fie atente femeile atunci când îl prepară. Trucurile sale se găsesc în lucrarea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, Editura Paideia.

Gastronomul a oferit acolo și câteva secrete necesare pentru o mâncare deosebită. Un pilaf gustos, acompaniat de castraveți murați, poate fi ideea unei mese delicioase.

Pentru a prepara rețeta lui Radu Anton Roman, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  •  1 pui întreg + măruntaiele de pui (fără ficat);
  • 1 ceapă mare; 1-2 ardei;
  • 1 păhărel de untdelemn;
  • sare; piper; boia;
  • 1 morcov mărişor;
  • 1 ceaşcă mare cu orez
  • 2 roşii foarte tari, dar coapte

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt, cam de bobul unui orez, apoi se dă prin răzătoare morcovul. Se taie ardeii cubulețe, la fel și roșiile. Carnea se taie în porții mici. Se pune uleiul la încins, apoi se adaugă ceapa, care se înmoaie și să capete o culoare cărămizie. În momentul în care ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea și se lasă un pic la prăjit ingredientele.

Separat, se spală bine orezul, în două-trei ape, apoi se varsă peste carne și ceapă, încât să sfârâie și să ia gust de prăjeală. După câteva minute, se toarnă apa, cât să acopere toate ingredientele, se pun ardeii, morcovii, roșiile și se condimentează cu sare, piper și boia, după gust. Se bagă apoi la cuptor, la foc mic. Astfel, bobul de orez rămâne întreg.

Dacă apa din oală a scăzut, mai adaugă apă. În 30-45 de minute, pilaful va fi gata, având și o crustă aurie deasupra. Se servește fierbinte, cu murături sau salate de iarnă.

Iar ca un sfat, atunci când prepari acest pilaf, în loc de apă poți să folosești supă de găină, pentru un plus de savoare. De asemenea, poți să înlocuiești ceapa și carnea cu untură de găină sau de gâscă. Rețeta va fi un adevărat deliciu pentru toată familia.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro