Cei mai mulți oameni își schimbă dieta alimentară în sezonul rece. Majoritatea încep să consume mai multă mâncare gătită și produse mai sățioase. Specialiștii vin acum cu câteva sfaturi pentru mesele zilnice. Există cinci alimente deosebite pe care trebuie să le consumi toamna și iarna. Dacă vei ține cont de ele, nu te vei îmbolnăvi. Trebuie să știi că organismul are nevoie de puțin ajutor în această perioadă a anului. Cum să ai o stare excelentă și să mănânci ce trebuie?
Organismul are nevoie de puțin ajutor în privința alimentației în noul sezon. Starea ta va fi una excelentă doar dacă alegi ingredientele potrivite pentru perioada aceasta a anului. Cei mai mulți oameni își schimbă dieta zilnică după ce mercurul începe să scadă în termometre, lucru potrivit pentru corp.
Nutriționiștii recomandă și ei o mai mare atenție în privința meselor acum. Ai mai jos o serie de produse care trebuie să existe în dieta ta. Poți să le introduci rapid și simplu în preparatele tale preferate.
Miere de Manuka: este o adevărată revelație în rândul alimentelor care îți oferă multe beneficii. Ea este originară din Noua Zeelandă și este cel mai puternic antibiotic natural de care te vei putea bucura mai ales în sezonul rece. E nevoie să iei doar o linguriță pentru a ține departe bolile de sezon. De asemenea, ea îți întărește și sistemul imunitar. Mai mult decât atât, te poate scăpa de acnee, alergii de piele sau migrene.
Ulei de cocos: este deja cunoscut pentru calitățile sale de hidratare intensă pe timpul iernii. Acesta îți menține pielea hidratată, elastică și părul strălucitor. De asemenea, este bun și pentru hidratarea buzelor pe timp de zi sau noapte.
Cătină: aceasta îți oferă o explozie de vitamine precum: A, C, complexul B, E, P, K, F, dar și magneziu, calciu și sodiu. Ea conține mai mult beta-caroten decât morcovul și este bogată în aminoacizi esențiali pentru un organism sănătos. De asemenea, este renumită pentru combaterea stresului, anemiei, hepatitei și problemelor cu inima, susțin specialiștii.
Citrice: sunt mereu o sursă excelentă de antioxidanți. Citricele sunt consumate de români în special în sezonul rece și ca tradiție. Mulți copii le primesc în dar la Moș Nicolae sau Moș Crăciun. Acestea sunt bogate în vitamina C și sunt ideale pentru tratamentele cosmetice. De asemenea, ele te vor ajuta să arzi grăsimile nesănătoase.