Frigiderul din casă pare un loc evident pentru a depozita alimentele, astfel încât acestea să rămână proaspete pentru mai mult timp, dar unele ingrediente pur și simplu nu sunt făcute pentru temperaturi mai scăzute. Iată care sunt alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Din păcate, multe gospodine fac această greşeală.
Astăzi îl folosim ca fiind ceva normal, chiar banal, în gospodărie. Dar cine își mai aduce aminte când a fost inventat frigiderul? Dacă nu știai, îți spunem noi că, de fapt, frigiderele păstrează alimentele la rece în casele noastre încă din 1913, dar nu toate rămân mai proaspete în frigider.
Faceți aceste greșeli de depozitare a alimentelor? Mai jos, o listă alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Respectați-le și veți putea să vă păstrați alimentele mai proaspete mai mult timp, în plus, nu veți irosi spațiu inutil în frigider.
Deși am putea crede că toate alimentele stau bine în frigider și se păstrează proaspete, nu este adevărat. Există un număr important de alimente, fructe, legume, etc, care nu au nevoie de refrigerare, deci fac parte din alimentele care nu se țin în frigider. Iată o listă cu aceste alimente:
Avocado va ajunge mai repede la maturitate maximă atunci când este depozitat la temperatura camerei. Avocado care are nevoie de coacere trebuie ținut la loc bine ferit de frigider timp de patru până la șapte zile. Răcirea lor va prelungi procesul și poate face ca acestea să se stingă mai repede. După ce s-au copt, pot rămâne în frigider până când doriți să le consumați. Vrei să încerci și altceva decât avocado pe pâine prăjită? Consultați aceste 22 de moduri surprinzătoare, dar geniale, de a folosi avocado.
Vezi și: Trucul banal pentru ca frigiderul tău să nu mai miroasă urât. Cum să ții alimentele
Frigiderul este cel mai prost loc pentru batonul sau cutia de ciocolată. Temperatura și umiditatea din frigider pot altera gustul, culoarea și textura. Ciocolata absoarbe, de asemenea, mirosul alimentelor din jur, așa că este mai bine să fie ținută departe de alte ingrediente cu miros. În schimb, protejați-vă ciocolata într-un loc răcoros și uscat, într-un recipient etanș dacă ați desfăcut-o deja.
Usturoiul se deteriorează într-un ritm mai rapid atunci când este depozitat în frigider din cauza umidității suplimentare, cu excepția cazului în care este deja decojit și pregătit. Cel mai bine este păstrat într-un loc uscat, cu o bună circulație a aerului, la temperatura camerei și ferit de lumină. De asemenea, bulbii vor rezista mai mult timp dacă sunt lăsați întregi până când sunteți gata să îi folosiți. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a folosi bulbii de usturoi în plus, de ce nu încercați să vă faceți propriul ulei de usturoi.
În timp ce temperaturile scăzute pot ajuta la conservarea uleiurilor naturale din nuci, frigul le poate afecta și aroma. Dacă intenționați să le folosiți în următoarele câteva săptămâni, cel mai bine este să păstrați nucile într-un recipient etanș în cămară, unde nici nu este prea cald. Totuși, dacă aveți nevoie ca acestea să reziste mai mult de o lună și până la șase luni, puneți-le în congelator.
Cu excepția cazului în care chiar vrei să te lupți cu ea, evită să lași mierea în frigider. Nu există niciun beneficiu real, iar temperaturile scăzute o fac să se cristalizeze și să se solidifice.
Ceapa întreagă trebuie păstrată în mod ideal într-un loc răcoros și întunecat. Acestea conțin amidon, așa că vor deveni umede și îmbibate și, în cele din urmă, se vor strica dacă sunt lăsate prea mult timp în frigider. Odată tăiată, ceapa trebuie închisă într-un recipient și păstrată în frigider.
Este o greșeală comună, dar depozitarea castraveților în frigider îi va face să devină apoși și fără sâmburi. Dacă alegeți să îi păstrați la frigider, cel mai bine este să îi înfășurați în plastic pentru a minimiza umiditatea.
Vezi și: Alimentele care nu se strică niciodată. Nu se ţin în frigider, aşa faci economie la curent
Dacă depozitați uleiurile în frigider, acestea vor deveni adesea tulburi și granuloase. Păstrarea lor la temperatura camerei le menține culoarea și consistența. Cu toate acestea, uleiul de măsline are tendința de a se deteriora rapid atunci când este expus la temperaturi ridicate sau la lumina soarelui. Păstrarea acestuia într-un loc răcoros și întunecat, cum ar fi dulapul din bucătărie, este mai bună decât lăsarea lui pe blatul de lucru.
Temperaturile scăzute înseamnă că amidonul unui cartof se transformă în zahăr, ceea ce îl poate face să se decoloreze și să nu aibă gust. Cartofii trebuie depozitați, nespălați, într-un loc ferit de lumina soarelui. Dacă este posibil, păstrați-i într-un sac de pânză de sac. Căutați inspirație pentru cartofi? Cartofii nu au mai avut niciodată un gust atât de bun.
Dacă aveți de gând să mâncați toată pâinea în câteva zile, nu o puneți în frigider. La fel ca în cazul cartofilor și al cartofilor dulci, temperaturile scăzute modifică structura pâinii, dându-i un gust vechi. Pe de altă parte, poți congela pâinea dacă vrei să o folosești peste câteva săptămâni. Băgând pâinea congelată în prăjitor sau în cuptor o va reîmprospăta.
Cafeaua preia în mod natural mirosul ingredientelor din jurul ei și umiditatea, așa că frigiderul îi poate deteriora aroma. Ar trebui păstrată într-un recipient etanș și depozitată într-un loc întunecat, la temperatura camerei, astfel încât să rămână proaspătă până când vine momentul să o preparați.
Pentru ca o banană să se coacă în mod corect este nevoie de temperaturi calde, în jur de 15-20°C (59-68°F), iar acest proces este oprit atunci când este pusă în frigider. De asemenea, coaja se poate înnegri în cele din urmă în frigider, din cauza impactului pe care temperatura îl are asupra pereților celulari ai fructului. Bananele sunt radioactive și alte fapte alimentare uimitoare
Atâta timp cât nu ați contaminat borcanul cu o lingură murdară, conservanții folosiți în murăturile fabricate înseamnă că acestea ar trebui să reziste foarte bine în dulap, eliberând spațiul prețios din frigider. Asigurați-vă că capacul este bine închis și verificați data limită de consum, și orice instrucțiuni specifice de pe etichetă. Cu toate acestea, dacă păstrați murături fermentate sau dacă v-ați pus la murat propriile legume, este mai bine să le păstrați în frigider.
Aceasta esate o parte din lista cu alimentele care nu se ţin în frigider, aceasta conținând mult mai multe. Dar, dacă te-am făcut curios, poți citi și celelalte articole în care explicăm de ce nu este bine ca aceste alimente să fie păstrate în frigider.