Oamenii sunt din ce în ce mai curioși de noua cafea care face ravagii peste tot în lume. Aceasta este mai cu seamă în atenția celor care au un stil de viață sănătos, fiind o adaptarea mai bună a licorii preferate de majoritate în fiecare dimineață.
Oamenii sunt din ce în ce mai curioși despre tipurile de cafea, dar mai ales cele care trezesc semne de întrebare precum cea apărută nou – cafeaua din legume. Trend-ul alimentar este băutura dimineții cu broccoli. Majoritate nici nu deschid ochii bine fără să aibă o ceașcă din aceasta la începutul zilei, iar alții consumă chiar și trei în decursul a 24 de ore.
Cercetătorii australieni din domeniul sănătății și nutriției au adus în prim-plan o băutură surprinzătoare – cafea cu pulbere din broccoli. Praful colorat este din tulpina centrală, dar și din buchetele de flori. Este de ajuns să torni două linguri din ea în ceașca de cafea și vei înghiți echivalentul a unei farfurii de broccoli.
De asemenea, mai există și pulberea de sparanghel sau avocado, dar de departe cea mai bună este leguma menționată anterior care are proprietăți antioxidante, antibacteriene și anticancerigene. Mai mult decât atât, e bogată în vitamina A, B, C și E. Oamenii de știință au dezvoltat o pulbere de broccoli pentru a o încorpora în cafeaua de dimineață în parteneriat cu un grup de fermieri.
Specialiștii au mai dezvăluit că noul superaliment poate fi adăugat și în deserturi, piureuri sau supe: „Pudra ar putea fi făcută din legumele considerate “rele”, referindu-ne la gust, cu cele care nu sunt niciodată comercializate și care ajung la coșul de gunoi. Astfel, toată producția fermierilor poate fi utilizată, fără nici o pierdere sau aproape”, după cum explică un om de știință pe site-ul BBC.
„Tocmai am testat o cafea cu broccoli pentru un videoclip și pot confirma că într-adevăr nu este bună”, a spus pe Twitter reporterul Josh Taylor.Totodată, “pulberea de broccoli este o opțiune pentru fermierii care doresc să adauge valoare cu ingredientele derivate din legumele lor”, susține dr. Mary Ann Augustin, conducătorul cercetării.
Praful plin de vitamine va fi cu siguranță apreciat și de marii chefi bucătari care o pot folosi în diverse preparate pentru gust sau pentru o altă nuanță în farfurie, din punct de vedere estetic. Mai mult decât atât, pe lângă preparatele sărate își fac loc și cele dulci care pot avea în componența lor acest ingredient secret.