16 nov. 2022 | 12:02

Alimentele care nu se strică niciodată. Nu se ţin în frigider, aşa faci economie la curent

Diverse
Alimentele care nu se strică niciodată. Nu se ţin în frigider, aşa faci economie la curent
Alimentele care nu se strică niciodată. Le poți ține la temperatura camerei fără să-ți faci griji. Evită să le pui în frigider.

Alimentele care nu se strică niciodată. Toți românii ar trebui să știe asta. Poți face economie la energie depozitând produsele în mod corespunzător. Nu toate alimentele trebuie păstrate la temperaturi scăzute, în frigider. Unele trebuie ținute doar la temperatura camerei pentru a-și menține calitatea. Vezi despre ce alimente este vorba.

Ce trebuie să știi despre produsele uscate și condițiile de depozitare ale acestora. Cele mai multe alimente cumpărate din comerț prezintă o dată limită de consum sau un termen de valabilitate. Când vine vorba despre zahăr, sare, sirop de arțar și altele, lucrurile stau puțin diferit. S-ar putea să rămâi surprins când vei afla că unele produse nu se strică niciodată.

Alimentele care nu se strică niciodată

În rândurile de mai jos vom aborda, pe rând, câteva dintre alimentele care nu se țin la frigider. Vor ocupa spațiu degeaba. Poate chiar vei fi nevoit să consumi mai multă energie pentru a menține toate alimentele la temperaturi scăzute. Iată cât de mult rezistă produsele uscate la temperatura camerei!

Orezul alb. Orezul alb uscat poate să reziste la temperatura camerei până la doi ani de zile. În schimb, orezul brun rezistă doar aproximativ jumătate de an fără să se strice. Dacă vrei, poți congela produsele. Procesul de refrigerare mărește perioada de valabilitate a acestora.

Mierea. Ca regulă generală, mierea trebuie depozitată într-un loc răcoros și uscat. Trebuie păstrată întotdeauna bine acoperită. Evită să o pui în frigider. Atât timp cât depozitezi mierea în mod corespunzător, la temperatura camerei, poate fi consumată pe termen nelimitat, potrivit specialiștilor în alimentație.

Sarea. La fel ca în cazul anterior, sarea trebuie depozitată într-o zonă răcoroasă și uscată. Întotdeauna asigură-te că produsul este acoperit. Dacă respecți aceste indicații, sarea neiodată poate fi consumată pe termen nelimitat.

Nu trebuie să le depozitezi în frigider

Zahărul. Teoretic, zahărul nu se strică niciodată, potrivit experților în domeniul alimentar. Depozitat în cămară, zahărul granulat poate rezista până la doi ani de zile după deschidere.

Siropul de arțar pur. Odată ce a fost îmbuteliat, siroul de arțar pur poate rezista fără a se strica până la patru ani de zile. Asta, în condițiile în care nu este depozitat la frigider. Cel mai bine este, însă, ca în momentul în care recipientul a fost deschis, produsul să fie păstrat la temperaturi scăzute.

Oțetul alb. Produsul fermentat prezintă un termen de valabilitate aproape nedefinit, potrivit specialiștilor din domeniu. Oțetul alb nu ar trebui păstrat la frigider. Natura sa acidă îl ajută, practic, să se conserve singur. Astfel, poate fi folosit pentru o perioadă îndelungată de timp fără a-ți face griji cu privire la calitatea sa.

Citește și: Legumele care nu se țin niciodată în frigider. Nu mai face această greșeală fatală lor

Extractul de vanilie. Extractul pur de vanilie, 100% natural, folosit de cele mai multe ori de către gospodine la prepararea deserturilor nu se strică niciodată. Conținutul său alcoolic îl menține proaspăt mereu.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Spălatul rufelor în zi de duminică, păcat sau nu. Povețele unui cunoscut preot
EVZ.ro
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews
România a luat total fața Ungariei. Budapesta a recunoscut. Ungurii au fost depășiți
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
PREGĂTIRI pentru un RĂZBOI LUNG! ANUNȚ ȘOCANT la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Raluca Pastramă, dezvăluiri incendiare după ce a ajuns în sala de judecată cu Pepe, fostul soț. Ce spune mama copiilor artistului
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro